Hmeichhe Chakna Tih Chhuah Dan

A hnu chuan ka ngaihtuah zawm ta. 1917 (Saka). Tawng chi hrang hrang - Chinese, English, Indonesian, Spanish, Portuguese, Thai, Vietnamese leh Russian te a hman theih a. Naamana chuan natna tha lo, phar an tih chu a vei a. Ephesi 2:10 Home. Chu hla chu eng hla nge a nih tih leh tute sak nge a nih thu ka nau chu ka zawt a, One in Christ an nih thu leh an hla sak chu ‘Ka lawm e Lalpa, i malsawmna vangin’ tih hla kha a ni. Kei atan zawng Pathian hnaih hi a tha a ni : Pathian chu ka inhumhim naah ka hmang a…" tih thu mawi tak hi alo chham chhuak thei ta hial a ni. HLA SAK DAN (1) Lam nat hun leh lam fân hun :-Hla rêng rêng hian flow a nei a, chumi flow tilang chiangtu chu 'Accent' a ni. "Chumi hnuah chuan lukham hnuaiah Mascara ka hmu bawk a. Mizo Idol intihsiakna kan neih lai khan, lengzem kha vawikhat ka sa ve, ‘Lalrimenthangi’ tih kha a nia, hei hi judge min thlan sak a nih vangin ka sa a. A tuk zingah a pawimawh ber atangin I tan chho. Mizo Kristiante zinga thil pawi tak. Chatuan daih mipa thinlunga hlimna thlen theitu hmeichhe mizia chu hengte hi an ni zawk… 1. This banner text can have markup. “Hmeichhe finin tuikhur râl a kai lo” an lo tih thin hi hmeichhe ngaihnêpnaah kan ngai tlangpui. Hausakna khawlkhawmna hian hriselna a ti chhia. Hmeichhe rinhlelh awmte sawi nan bethulah a ni em ti a direct a an in zawh thin na thumal mai a ni. tih pahin a rawn hup nghal thuk a. Mizo Hnam Dan (Mizo Customary Law) chungte chu uluk taka la khawmin ziak chhuah a ni. Hengte hi chu an piantirh ah Doctor te leh nu leh pa ten an fa an nih tir duh dan anga zirin mipa serh emaw hmeichhe serh zawk emaw kha paih in, puitlin hnua mahni serh nena in millo deuh mipa serh nei si "chhul nei" te pawh an awm ta hial bawk a ni. 12 (Thawhtanni) tlai dar 3:00 khan tih chhuah a ni a. Ngawlveina hi natna a ni tih hi khawvel pawm dan a ni a. Khaw var hma-in a tho a, A chhûngte ei tûr a pe thin a, a chhiahhlawh nulate hnênah an tih tûr te. Tin, Hmeichhe tam tak chu naupang tein pasal an neihtir thin. Mipa aiin hmeichhe naupang an la tam zawk zui a. Zawnglaite Run on February 3, 2010. Lungdai Branch YMA hruaitu Pu R. Zirtàwpni April ni 7, AD 30-ah Kraws-a khen beh a ni a. Kristian nundan Tha ngaihsan : ‘Kristian nun’ tih hian kan tunlai kristian nun, nun dazat leh khawih pawlh lutuk ang hi ni lovin, kristian tak tak, rilru leh tih tak zeta Lal Isua zuitute nundan a sawina niin ka ngai a. 100/- chawi tur a tih a ni a. ZOTAWNG THIHCHANGTLUN tih thupui hmang hian Paper puitling emaw, lehkhabu emaw hial pawh kei tehlul pawh hian ziak tham ka hre ve awm e. Vaihlo tih duh miah loh emaw sim hmiah hi i hriselna atana i tih theih pawimawh ber a ni. Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Hmeichhe che lo takte hian mipa hipna an ngah tih chu phat rual a ni lo, mahse hunrei tak daih tur chuan hmelthatna chauh pawh hi a lo tawk chuang hauh lo mai. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. Khatih lai khan Facebook leh WhatsApp te khawih theihna phone tha kha kan nei phalo a. ’a ti thei ta. _*mizo inneih/in then leh roluah dan:*_ _Ni min lamah *Administrative Training Institute* chanchin tlangpui leh ka training thu ka tar lan tawh kha. A relte hi a thapui, thalaite tel lo chuan hlenchhuah theih loh tam tak a awm a ni. Chumai ala ni hleinem, hmeichhe sual chuan chhungkua a tichhe vek thei a, hmeichhe fing chuan a tawrhna tur pawh a pumpelh fo ṭhin. Lalpa ringtu leh Amah nghaktute an mualpho ngai lo. 86-a a tarlan dan chuan, Aijal Bawrhsap hian Upa Zakamlova in hi a \hiahsak ta lo va, `. Keini tih theih a awm lova, dem tur leh sawisel tur pawh kan ni lo. Rualbanlote chunga that chhuah hi kan mawhphurhna tura Lalpa ruat a ni. lo tive rawh le. Hmangaihna thu thlum fah, fawh, pawm, chul, liah, leh an zahmawh bul hnai nem taka chula khal vel chu. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. -14:27 LALPA tihna chu nunna tuikhur a ni. Bathrooma a zang hrawt lai ka mitthla a, ka. Chhung kaw pakhat thatchhe em em mai Paber lah mut leh ei bak thlak hlelh nei ngai lo an chhungkua hi chhungkaw rual ve tak chhangchhe em em mai an ni a an chhungkua hi sual em em lem lo mahsela ,in khawmna chang hre lemlo leh awm ve tawp mai chhungkua an ni a,an nu hi mi thinchhe em em mai ani ve thung a,chhungkua changkan na lam ngaihtuah lek lo thingtlang mi ve tak a ni a;an pa hian nikhat. Chu bâwm chhîn chu suan a ni a. Nuam ti-awm taka rum vak vak te, han tre der vel te, han thawk huam huam te leh han eu vak vak te hi an ching viau. Tih-tur list siam dan: Zan I mut hmain a tuka I tih tur list I siam lawk ang. HMEICHHE BULA SAWI CHHUAH MIAH LOH TURTE Mizo-Serh Tih Tawt/Tight Dan 5:54. Mahse kan email chhiartute an pun ve zel avangin kan han chhuah nawn leh a ni. Kohhran Hmeichhe Inkhawmpui Lian Vawi 44na chu a tiak ta a. A hunlai chuan “hits” pawh a tam ve viau a, a ziaktu tan pawh a lawmawm ve duh khawp mai. Mahse Hlutei hi kei aiin kum 5 velin a upa a, lehkha a thiam thei hle bawk a. ᑕ Zun laklawh laia tawp thut thut tur(eg, 3sec dan zelah), hei hian i pelvic muscles exer a pe ani. Palhian Fapa a ni tih in rinna tur leh, in rin a, A hminga nun in neihna turin ziak a ni,” 5 a ti a. LD Tonic Solfa v2. "Pathian lalberna chu dan chungnung ber a ni a; Pathian chuan a thupêk a chhuah a, a tih tur leh tih loh tur chu a duh angin a hlenchhuak tawp mai a ni," Calvin-a chuan a ti (Inst. Kan tunlai khawvel changkang zel hian a ken tel ve pakhat tiin sawi mah ila kan sawi sual tam lovang. Mizo Kristiante zinga thil pawi tak. Bible-ah pawh hetiang anga mi chak leh sa kap thei,Valentine tih hming han puttir theih pawh kan lo nei ve reng mai;a hming chu Nimroda a ni. Chuta tang chuan Lib-i ka en dan chu a dang tan a. Vanneihthlak takin Mizo Kristiante zingah Harhna vawi tam tak a thleng tawh a, a dik tak chuan Harhna hmasa ber 1906 atang khan min tinsan tawh lo a ni ber zawk awm e. Zâwngte chuan buh hmui chu ṭham chhuah tum lo se an talchhuak thei mai tûr a ni a. Zirtàwpni April ni 7, AD 30-ah Kraws-a khen beh a ni a. Nau Chhiat Dan Awlsam. Nuai 200 senga an din, Grape sâwrna khawl chu Thawhlehni a\ang khan hlawhtling takin an hmang \an ta a, Mizoram chuan Zu khap burna dan hmang mek mahse Wine erawh a siam chhuak dawn ta a ni. tichuan engpawh kan dil apiang min ngaihthlaksak tih kan hriat chuan a hnena kan thil dila chu kan hmu tawh tih kan hria a ni. 0 Comments Nu leh Pa tha. Chu hla chu eng hla nge a nih tih leh tute sak nge a nih thu ka nau chu ka zawt a, One in Christ an nih thu leh an hla sak chu 'Ka lawm e Lalpa, i malsawmna vangin' tih hla kha a ni. 1) Galatia 5: 16-17 “Chutichuan hei hi ka ti a ni: Thlarauvah awm rawh u, tichuan tisa chakna chu in zawm dawn lo nia. A thut dan ngai a a thut rei deuh hnu chuan, a mawng te pawh a kham ta deuh a, thlama lukham chu thut phah a hman tum in a chhuk a, thlamah a lut a, lukham hlui chu beng thawk thawk in chhuah leh mai an tum a, kawngka lam an en chiah chuan, kawngka ah chuan mipakhat. Physiotherapy la a, ke lem nena kal a zir a ngai ta. Mizo Idol hmeichhe hmasa ber i ni ta a…?. A chhante chu:-1. Jakoba 4:8-a "Pathian hnaih" tih hi Hebrai tawng chuan "qirabat Elohim" tih a ni a. This video is unavailable. Nu tawh pawh chu tin kha tin awm tur a ni, pa ni tawh pawh chu tin kha tin awm tur a ni tih te. MIFING THU LEH AN THURIL SAWITE – PART 2. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial This site is about Nuchhungi English Medium School, Hnahthial town in Mizoram, India, and the educational system connected with the institution and the locality. Thenawm te rimchhia tih tur a vawkin sak hi a kristian lova, Chaltlang Remi tyre work bul a bawlhhlawh paih vum thur mai te hian kan hmel ati bal tih vel an sawi te chu, a hnu a YMA in kan tihfai tum a a uih dan te kan ngaihtuah let chuan sawi chhuah awm tak niin ka hre leh hnuhnawh. CBI hian an thil chhui dan. " Tih chhuah sap pahin peihlo zet chuan a tho chhuak a, kitchen lam a chhuah phei chuan Jonas coffee lo in mek chu a va hmu nghal a, "I hmel lan dan chu vuak hrep hnu te pawh i ang a lawm, i lu chu enge a an?" A lo ti a. 31:3 I chakna chu hmeichhia pe suh la, Lal tichhe thin hnênah i nunnate pawh. China ram atanga an tih chhuah niin, January 2011 atang khan an hmang tan a. Davida hi Samsona leh Saula te laka a danglamna chu a sual tih a inhriat chhuah veleh a inchhîr a, a sim hîn hi a ni. Inhlawh azawnga ka inhlawhna hlawk lo ber chu, Forest Department-in Road Side plant an phunna tur, phelsepa a hungna tur kan siam tum kha a ni. Hmeichhe aw thian ri chuan a suangtuah ram ata chu a thanharh tir zawk a, a bul lawk a lo ding chu hman ami ang chiah khan alo la duhawm tih a hmu thei nghal a, Juliet-i chuan nui her her pah hian iva han ngaihtuah muk hmel ve aw alo tia, ngaihtuah muk lemlo e, a chhunglam ka ning deuh a, pawnah thlifim vel ka dawng e ka tia, kha nangpawh ngati. Johana,5 He Bible bung leh châng Thu hi chuan Pathian chuan a Fapa mal neihchhun chu zuah lova a thlâwn ngei a min pêk si chuan thil zawng zawng pawh a thlâwnin min pêk tur thu min hrilh leh bawk. Mizoram Baptist Kohhran Hmeichhe Pawl (MBKHP) pawhin hei hi zawm ve-in vawiin, Thawhtanni chawhma dar 10:00 atangin BKHP Unit tinin Tawngtai programme hi an hmang a. JESUS CHRIST tih hi, hming a zawnga hming thiltithei ber a ni a, Isua hming lamrik anih chuan ramhuai te pawh an tlanchhe thin Kristian nih hi thil zahthlak lo leh inchhirna thlen lo ber niin ka hria 'Love' tih hi Pathian meuh pawhin a ngai hlu hle a. A hmei a pain heng mihring dikna chanvo neihna tur leh humhim tura ke pên apiangte chu feminist an ni a, chumi zirna chu Feminism an ti. Isaac Tlangte ZoTe : Juggy Bone i thil tawn chu a hlauhawm hmel khop mai aKeichu ka ngaih ve dan chuan thlahrang kan tih te hi ramhuai, mihring hmel hawh a rawn inlar annih ka ring a. Mizo Kristiante zinga thil pawi tak. A hman dan thu-ah chuan version hmasa nen a inang lo hle a; solfa key hniam ber atanga sang ber kan mamawh tawk tur ang chu dah kim vek a ni. ) Balaama chuan Balaka pawisa alo lak tawh si avangin engmah tihsak loh chu nuam a ti lova, tichuan a ruka thil tih dan tur a duang chhuak ta a ni. He hmunah hian thawh tur chi hnih a awm thei a, chungte. ISUAN LUNGNGAIH HAPTA A HMAN DAN Revd Chuauṭhuama Khawvêl biblical scholar tam berin Isua thih kum hi AD 30 niin an ring a. Khuma, Upa Kilkhara leh Pu R. Mahse man hi pundan leh kiam theihdan a awm ve bawk a. engkima an tel ve theih na) Dan 1995 MINISTRY OF LAW, JUSTICE AND COMPANY AFFAIRS (Legislative Department) New Delhi, the 1st January, 1996/Pausa 11. Kan hma lam hun ka thlir châng chuan engtikah emaw kan la inthen ngei ang tih ka ring tlat thin; mahse chu hun chu ka nghahhlelh loh ber a ni lawi si. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. Hmeichhe aw laihawl bass part nena inzul tak a ni a, a thum tur erawh a ni hauh lo a, a rik dan tur hi man fuh a ngai khawp mai. 10, Kristian Tlangau May 1918 phek 94 ) Rev. Hmeichhe che lo takte hian mipa hipna an ngah tih chu phat rual a ni lo, mahse hunrei tak daih tur chuan hmelthatna chauh pawh hi a lo tawk chuang hauh lo mai. Hmeichhe bungraw laknaah mipa bungrua lo tel. Vântirhkohvin Zakaria hnênah bâwm chhûnga hmeichhe chu ‘Suahsualna’ a ni tih a hrilh a. Mizotawngah hian thu hma lama bei leh thu hnung lama bei a awm nual a, a hmalama bei hi prefix tih a ni Entirna : PREFIX Mah :-mahni chauha chen chu a hrehawm. Thu hnunglama bei hi suffix tih a ni. 0 hi version hmasa (v1. Billy Grahaman Crusade a neihna a chhungkaw chung chang a ngaih pawimawhna lang thin, vawi khat tal sermonah a telh ziahna chhan pawh hi a nu in an chhungkua a. LD Tonic Solfa v2. Kum 14-40 tih dan awm mek chu kum 45 thleng ni mai se tiin an rel hial a ni. Thianghlim hnathawh nge thlarau sual hnathawh zawk tih thuah pawh hriat dan, hrilhfiah dan leh pawm dan hrang a tam hle bawk. A hrechiangte sawi dan chuan Bruce Lee hian a thih ni zing dar 4 khan a film siam tum mek 'Game of Death' chungchangah film siamtu lar tak Raymond Cho chu Hongkong-ah a hmu a, an inkawmlai hian Bruce Lee hian a lu chu na a tih hle thu a sawi a, Bruce Lee-a thiannu Betty Ting Pei chuan natchhawkna damdawi a pe a, he a damdawi pek hi chemical. He thlalak hi a darh chak hle a, Champhaiahte pawh hmuh tur a awm tawh niin an sawi. Zirna thenkhatah phei chuan hmeichhia za zela 80 zetin nuam an tider thin a ni. Waiting list hi Synod Mission Board-in advertisement a tih chhuah leh hma chu a nung ang. 1:15-a a sawi ang hi a ni ang. Mi suak sual chuan a awm dan chu ban san sela, mi fel lo chuan a awm dan chu bansan bawk rawh se," a ti a. Rualbanlote chunga that chhuah hi kan mawhphurhna tura Lalpa ruat a ni. Kohhran lo piang chhuak hlim alo lan chhuah dan tlangpui kan zirho dawn ani. Ka nghawngkal bat ula, ka hnenah zir rawh u; thuhnuairawlh leh rilrua inngaitlawm tak ka nih hi, tichuan, in thlarau tan. Bâwm chhîn hawn a nih chuan, ‘hmeichhe pakhat ṭhu,’ a hmu a. 19 Min ṭawngṭaisakna avâng leh Isua Krista Thlarau ṭanpuina avângin chhan chhuah ka ni dâwn tih ka hre si a. Aigupa bawih atanga hruai chhuah Kanan ram luahtu Israel hnam ni ve lo tan chuan Sabbath hi pek a ni lova. KHAWZAWL VENGLAI BRANCH KTP SPORTS - 2016 CHU TLUANG TAKA ZAWH A NI TA : Sports hlawhtling tak kan neih theihna turin Pathianin chakna min pe a, chu Pathian chakna ring chuan Group tinin thahnemngai takin theihtawp kan chhuah tlang a, a lawmawm hle mai. Zanin hian inkhawmpui hi a tiak ang a. A tlingkawm chu rawngbawlna tangkai tak a lo ni a. Hmeichhia ten drug an hman hi an. Amaherawhchu kan hriatlohah , Pa hian kan taksa ti hrisel tu thil tam tak a nei a. Feminist theology awmzia leh a lo pian chhuah dan: Feminist theology chu hmeichhiate kawng hrang hranga awp beh an nihna atanga chhan chhuah tul tia, chu mi atana hma lakna theology hi a ni a. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. A chhan chu – political power neih chu thawkrim lova sum leh pai, in leh lo tha neih theihna niin kan thinlungah a intuh deuh tlat. Athuai leh tihmawh an ni a, ropuinate an sawichhiat pawhin an khur ngai lo; 11. A chang hmasa pahniha a sawi chhuah loh chu a chang tawpnaah hian sawi chhuakin, a lawm nu chu a boral tawh tih a rawn tarlang a. A hunlai chuan “hits” pawh a tam ve viau a, a ziaktu tan pawh a lawmawm ve duh khawp mai. Sual thlipui leh ramhuai te chuan nitinin min len sawk sawk thin mah sela kan nghing tur a ni lo va. Mihring ka atanga thaw lo chhuak riin thu a sawi angin, Pathian lehkha thute hi Pathian atanga lo chhuak thu ngei chu a ni. 0 hi version hmasa (v1. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Tlanna hna chu mihringte thawh tur ni lovin, Pathianin a fapa Isua Krista thawh turah ruatin Krista chungah mawhphurhna a nghat ta zâwk a ni. Tanpui ngaite pual thilpek Hun danga kan lo tih thin angin zanin hi tanpui ngaite puala thilpek lakkhawm hun a ni a. -LALPA tih dan 16:6 Zahngaihna leh thutakin khawlohna chu tlenfai a ni a, # LALPA tihin a nghawng chhuah, a lawmman te-10:27 LALPA tihna chuan dam chhûng ni a tisei a,Nimahsela mi suaksual kumte chu tihtawi a ni ang. Knowledge Zone-in a tarlan danin, African hnam tlem tak Lesotho a hmeichhe pakhat chu a rai a, mahse serh kua a nei miah lo rhung. Music-ah chuan hmeichhe aw bîka a sâng ber chu Soprano a ni tih kan hria a, Contralto pawh hmeichhe aw bîka a hniam theih ber a ni tih kan hre bawk a. An veng ah chuan 'chess' an lo uar fu mai a. Keini tih theih a awm lova, dem tur leh sawisel tur pawh kan ni lo. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. ngawtin chakna annei mai bik lo va, a chhawr thiamtu tana chakna nei an ni chauh zawk a. Heng nungchate hian khawvar dawnah chuan thawm an chhuah thin a,Arte pawh khawvar dawnah chuan an khuang thin a ni. DRUG LORDS : SEASON 1. Chutiang chu chhangchhiatna chu a ni. nute mamawh - rilru hriselna Thufingte 17:22; 15:30 Rom 12;9-21 Sawihawnna: Kumin 2014 Kohhran Hmeichhe ni a zir atan kohhran Hmeichhe hruaituten rilru lam hriselna an thlang hi a lawmawm hle a, amaherawhchu rilru hriselna tih hian a huam zau em avangin kan sawi kim thei dawn lo a ni. Zir chhuah dan a inang lo viau thin naa a zir apiangin an sawi chu hmeichhiate hian inpawl laiin nuam an tider nasa hle tih hi a ni. This video is unavailable. Kan hriatthiam thin dan chuan Nungchang tih hi a ni ber awm e. A hun laia ninawm leh hahthlak hi hulhar hnua nu leh pa tam takin an ngaih ber a ni fo. 0 Comments Nu leh Pa tha. Ni chhuah tirh vel hi tukthuan ei hun a ni ber a, chumi ei zawh veleh chuan feh turin an chhuak nghal thin. A va lâwmawm em ! Kan chângthlan Gal 4:4,5-ah "fa nihna kan hmuh theih nan Dan hnuaia awmte chu tlan turin Pathianin a Fapa, hmeichhe hrin, Dan hnuaia lo piangin a tir chhuak ta a" tiin. 20:28) Mihringte chu a va hmangaih tak êm! Isua leia a awm laiin, Pathianin thilmak tih theihna a pe a, chu chu mite a hmangaihzia târ lan nân a hmang a ni. Tin a leia mi rel ngailo a, a thian te chung a thil sual ti ngailo mi leh Veng leh Khua te sawichhe ngailo mi a. Meerut-based, Harish Mohan Rastogi, doctor, mihring than dan zir mi chuan Shweatlana kum 25-a ala thang tlat chu rin harsa a tih thu a sawi. Thil tha ti atan Krista Isuaah chuan siama awmin a ma kutchhuak kan ni si a,chu thil tha tih chu kan awmna turin Pathianin a buatsaih lawk a ni. A cher deuh a nih pawhin a taksa a mar tha ang. ISUAN LUNGNGAIH HAPTA A HMAN DAN Revd Chuauṭhuama Khawvêl biblical scholar tam berin Isua thih kum hi AD 30 niin an ring a. Naktuk(Monday) hian Palaite mahni khaw lamah an haw tawh ang. An sawi laih lai laiin an zingah gay pakhat lo tel ve chuan, "Kei chu hmeichhia 2 leh mipa 6 chiah ka la ti," a'n ti mai chuh, ti. A hnathawhna room ah a let leh hnu chuan chu hmeichhe damlo chhan nan chuan theihtawp chhuah a tum ruh ta hle a ni. ••• Zu hmunah thianho leh la inhmelhriat ngai lem lote hi dawhkan pakhat kil chung hian an titiho laih laih a, an hmeichhe tih tawh zat an sawi, a thenin an kum zat aia tam, a thenin 30, a thenin half century. JANUARY 19. duh loh tih vel hi Israel sawrkar 'vei' zawng tak a ni! An ram hmeichhiate'n chaw an ei \ha duh mang tlat lo va, a bikin hmeichhia kum 14 a\anga 18-te chaw lâk a na lo hle. Kan thlanchhuah tak T/upa Zothangzuala Chhangte hian KTP lamah chuan hnuhma a nei hrawl hle a. 31:6 Boral dawn tepte chu rakzu pe ula, Mi lungngai chu uain pe. 1917 (Saka). Tawia pa chuan “Insum deuh thin la Mama pawh a hrilhhai lutuk ang asin” tiin Tawia chu a han en a. July 17, 2011 Puitling Sunday School Zirlai: Zirlai 26-na: 'Sual Thupha Chawi -Kan zirlai hian sual thupha chawi awmzia te, a tih dan tur tha te, chumi in rah a chhuah dan leh chhandam ten sual inhriatna an neih dan te a rawn hai langin min zirtir a. Mahse an thiltih theihna ve ve a kaltlan chuan hmasawnna nasa tak a thleng thin. Chuan, i hmuhna hmun emaw, in inbiakna hmun emaw kha i sawi tel anga, a lo hre mai ang che. Sawi dan dang deuh awm mah se, Mizo Kristian Hla Thar Bu-a hmeichhe hla chuang zinga tel hmasa leh tun thlenga la chuang a nih avangin Mizo hmeichhia Pathian fakna hla phuahtu hmasatute zinga chhiar tel a ni. Makeup-in engtin chiahin nge an hmel a tih danglam a, mipa rilru a khawih danglam dan kan en ang. A hman dan thu-ah chuan version hmasa nen a inang lo hle a; solfa key hniam ber atanga sang ber kan mamawh tawk tur ang chu dah kim vek a ni. Mahse an duhâm avângin an nunna chuan a tawrh phah ta ṭhîn a ni. He tih lai tak hian, ‘Ngawi ula, Pathian ka ni tih hre rawh u’ (Sam 46:10a) tih kan hmuh angin. Drive Dang Siam Chhuah Leh Dan By. David Edward (Zorema pa) a ni a. Meet hunah hian Bial KṬP kum 40 tlinna 'Ruby Jubilee' lawmna hun hman nghal a ni. Hmasawnna leh changkanna vek chuan hmeichhiate rilruah mipate hian mawi an lawm tih chu a rawn tuh ta zel a. lo tive rawh le. Indira Gandhi Matritva Sahyog Yojana(IGMSY) chu October 2010 khan hman tan a ni bawk a. History a durgs lord leh an thuihhruaite chanchin leh anmahni tihchhiat tum tute chanchin lampang ni awm tak a ni. Hmei-akara-achhia kan tihlai hian Hmeichhe fingin chhungkua a din anlo ti a. Wuhan khawpuia hmeichhe doctor pakhat, Shi Zhengli hi tu nge a nih tih chhuichianna atanga an hriatdan leh mipui tam zawkin an hmuhdanah chuan Coronavirus (SARS-like corona-virus) mihringa inkaichhawn theihdan leh a kalphung lo hrechiangtu nia hriat a ni. MIZO HELPLINE SHOW 2,998 Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Lungngaih ni a awm ṭhin 2. Kal hmang nei taka ri kan tih hi a pawimawh ber lai chu ani, chuti lova bur chhe khawnrik mai mai te, dar khawn rik vak vak mai te, thil chhut rik satliah mai mai adt… chu MUSIC a tlinglo pawh ti ila. Lalsangliana'n Pathian hnenah a hlan ani. A dik em em a. Tin Bible study-anih avangin sermon sawi a sawi ka tum lemlo tih ka han sawi hmasa duh bawk ani. valentine’s day lo chhuah dan : Valentine tih thumal hi Latin tawng Valentinus tih atanga lak a ni a. Tin, a lan dan chuan, heng thilsual tih tumtu te hi Foreigners (Nigerian) an ni niin a hriat theih bawk a ni. 100/- chawi tur a tih a ni a. Ram tam zawkah hian huam zau taka ahlawma mipa leh hmeichhia inthliarhranna lantirtu mai a ni. Huan tur a ngaihtuah a, a lei a, a kutkawih chhuah ngei-in grêp huan a siam ṭhin. Chuta tang chuan Lib-i ka en dan chu a dang tan a. 0) ai khan a changtlungin a kimchang zawk a; keyboard atanga a hmeh chhuah danah pawh awmze nei zawka rem khawm a ni. Mongol hnam te chuan, an zawm ngei ngei tur dan a siam a. Physiotherapy la a, ke lem nena kal a zir a ngai ta. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) sex hmang thei tura hriselna tha neih te, hmeichhe nuam tihzawng hriat te, a tihdan leh tih hun leh chakna tihthawh dan thiam leh hriatte chu a pawimawh zawk a ni. Hmei-akara-achhia kan tihlai hian Hmeichhe fingin chhungkua a din anlo ti a. Tanpui ngaite pual thilpek Hun danga kan lo tih thin angin zanin hi tanpui ngaite puala thilpek lakkhawm hun a ni a. lo tive rawh le. Aizawl bawrhsap pisa a thawkte sawi dan in, inkhunghranna hmun 12 a awm zinga mi 11 te chu mahni in lama inkhunghrang turin chhuah an ni tawh tih sawiin, inkhunghranna a awm zingah taksa lama harsatna nei Medical board in in lama inkhunghran a phalsakte chu an in lama inenkawl turin chhuahtir phal an ni a. A han harh chhuah meuh chuan, Manila-a, Governor in a venlaia a uniform nen a ngai ngaiin, Manila ațanga km 13684 a hlaa awm, Mexico City-a an Mayor-te in tualah a lo awm daih mai a ni. A dik em em a. Nau Chhiat Dan Awlsam. Phurna leh tumruhna tel lo chuan game khelh prihawm loh tak a ni thei. Mizoram Baptist Kohhran Hmeichhe Pawl (MBKHP) pawhin hei hi zawm ve-in vawiin, Thawhtanni chawhma dar 10:00 atangin BKHP Unit tinin Tawngtai programme hi an hmang a. Hemi dan hnuaia thiamloh chantir an nih chuan - vawikhat tih sualah kum 2 thleng lungin tan leh Rs. Khatih lai khan Facebook leh WhatsApp te khawih theihna phone tha kha kan nei phalo a. English Zirna Mizo. A nupui leh a tu leh a fate. Chutiang chu chhangchhiatna chu a ni. Lalsangliana'n Pathian hnenah a hlan ani. The truth mission evangelical fellowship (tmef) leh an zirtirna tlangpuite. Thenawm te rimchhia tih tur a vawkin sak hi a kristian lova, Chaltlang Remi tyre work bul a bawlhhlawh paih vum thur mai te hian kan hmel ati bal tih vel an sawi te chu, a hnu a YMA in kan tihfai tum a a uih dan te kan ngaihtuah let chuan sawi chhuah awm tak niin ka hre leh hnuhnawh. Hmeichhe che lo takte hian mipa hipna an ngah tih chu phat rual a ni lo, mahse hunrei tak daih tur chuan hmelthatna chauh pawh hi a lo tawk chuang hauh lo mai. A neuh neuh tam tak a awm a, a tlangpui chiah tarlan a ni. [1] YMA hming hmasa Young Lushai Association [2] phuahtu pawh Zosap Rev. 19 Min ṭawngṭaisakna avâng leh Isua Krista Thlarau ṭanpuina avângin chhan chhuah ka ni dâwn tih ka hre si a. Bathrooma a zang hrawt lai ka mitthla a, ka. Tin, rûl chuan hmeichhe hnênah chuan, "Thi teh suh e: in ei nî apang chuan in mit a lo vâr ang a, a chhia leh tha hriain Pathian ang in lo ni dâwn tih Pathianin a hre reng a nih chu," a ti a. Pumpui chak lohna zawk a ni a, a chakna ber acid tihlum leh titawptu tur a ni zawk. Sum enkawl dan, naupang dam lo thut mahnia enkawl dan kawng tha, upat hnu atan sum inkhawl dan tih ang reng te chu kan venga awm pawl hrang hrang nen tawng kawpin kan zir tir tan ta. Posts about Mizo hmeichhe thlalak written by byronkhiangte. 8:10) tih tawngkam hi hlim leh lâwm taka kan awm hi Pathian duh dân a ni tih min hriattîrtu a ni. Kan ramah hian satanism chungchang hi kan media-ah te leh thuhriltu engemawzat te hian an sawiin an chhuah ta fo mai a. Sawi dan dang deuh awm mah se, Mizo Kristian Hla Thar Bu-a hmeichhe hla chuang zinga tel hmasa leh tun thlenga la chuang a nih avangin Mizo hmeichhia Pathian fakna hla phuahtu hmasatute zinga chhiar tel a ni. Lehlin pawh a nei nual bawk. This video is unavailable. Johana,5 He Bible bung leh châng Thu hi chuan Pathian chuan a Fapa mal neihchhun chu zuah lova a thlâwn ngei a min pêk si chuan thil zawng zawng pawh a thlâwnin min pêk tur thu min hrilh leh bawk. Mi pakhat tan ni khatah chi ei zat tura tha tih chin chu 5mg (thirfiante khat) a ni. Hmeichhe chakna thahrui (strength of women) sawr chhuah dan ngaihtuah kawngah school zirtirtu leh school naupangte an tanrual a, hmeichhe mizia leh theihna thlir chunga inkaihhruaina tha neih a tul. "Epiphysis an tih, mihring ruh thanna a puitu hi kum 21 kan tlin hian a tawp thin a, mi thenkhatah chuan engemaw avanga thanna (growth hormone) a insiam nasat luat (excessive release) avangin kum 25 thleng asang zawnga thang te chu an awm ve thin," a ti. Nu hi Suria mi a ni. Apple thei tangkaina hi kan rawn chhuah tawh a. - Duration: 3. A hnuaia Parliament Dan siam hi Dt. Pek sa chang - Nupa inkawp rem thei lovin, man peksa leh pek kim loh pawh khawih che lovin, a nih ang angina inthen sela chu chu peksachang a ni, tlawm zawk an awm lo. Hackers tih chuan hrilhfiah vak ngailovin kan rilru ah Internet kaltlanga mi computer emaw Company emaw an thuruk va chhui chhuah sak, va hailan sak a, duh dan dana tih danglam sak maw a lan nghal mai ka ring. Mipa thiltih theih dan a dang a, hmeichhe thiltih theih dan a dang bawk a. Tih-tur list siam dan: Zan I mut hmain a tuka I tih tur list I siam lawk ang. LD Tonic Solfa v2. Isaac Tlangte ZoTe : Juggy Bone i thil tawn chu a hlauhawm hmel khop mai aKeichu ka ngaih ve dan chuan thlahrang kan tih te hi ramhuai, mihring hmel hawh a rawn inlar annih ka ring a. 1996 ah President pawmpuina a hmu a, hetia puanzar tura chhuah a ni. stion No Printed at Lengchhawn Press Bdhel House, Khatla Aizawl *796001 : Mizoram • : 0389 - 2334160/9436140202 E-mail ; [email protected] ZIAKTU THUHMA NAUPANG ENKAWL DAN hi tunhmain a bu tihchhuah a ni tawh a, chhiartuten min hlutsakin an hlawkpui tih ka hriatin lawmawm ka ti takzet a. Computer Drive (C:), (D:) tih te in kan then hrang thina, C, D, kan nei a, entirnan, D: a lo khat tawh C: a la ruak teuh a nih chuan,engtinnge C: drive a tanga E: drive kan siam chhuah leh ang. Wuhan khawpuia hmeichhe doctor pakhat, Shi Zhengli hi tu nge a nih tih chhuichianna atanga an hriatdan leh mipui tam zawkin an hmuhdanah chuan Coronavirus (SARS-like corona-virus) mihringa inkaichhawn theihdan leh a kalphung lo hrechiangtu nia hriat a ni. Chhuankima hnen ahchuan ka thil hriat leh ka rinhlelh zawng zawng chu ka hrilh ve veka"Police lam chu hrilh lo phawt ila zan in han ngaichang ila,atawpkhawk ah kan pun chauh dawn nia,a nunna a derthawng ang tih a hlauhawm,zanin ah Kei in Rindika chet dan leh zan ah khawnge a chhuah tih zawng zawng ka longaihven anga nang chu in lamah an rawn. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. Hmawng kungin a zamna thing a zemhlum hnuah thingkung lianpui a lo ni thin ang hian chanchin Tha kan thinlunga a lo luh chuan zawi zawiin sual a ei ral a, kan pumin mi a nei thin a ni tih thu te a sawi a ni. THUFING A-Z A. Kan key point tûr chu Lalpa-a kan lâwmna hi kan chakna a ni tih a ni. Pathian chakna rinchhan chungin kan theih tawp chhuah kan tum dawn a, kohhran mipuite finchhuahna leh thil \ha zawk ching chhuak tura kawng dik kan zawh theih nan \awng\aina mai bakah in thu leh hla te rawn chhuah \hin turin kan sawm takmeuh che u a ni. Sangha Tui, a tui chhuah tawh, Tui ami ruh leh chu tih chi loh tak a ni, chhum mah ila a hmin thei tawh reng reng lo nia. Lal Isua chu Chawlhni (Sunday) April ni 2, AD 30-ah Jerusalem-ah ropui takin a lût a. Hockey stick hrim hrim hi Mizo hmeichhiate, a bikin nula ni mekte hian an khal tam lo hle a, school bila sticks nei lo hi a tam zawk an ni maithei. Nitin I nun kaihruaitu niin tih tur I hriat lohin kawng a kawh hmuh ang che. A hmasain engtin nge hmeichhe Virgin a ni” tih kan hriat theih ang? VIRGIN TE AWM DAN Virgin a la nih ngai ngat chuan, a taksa kha han hmet/chul vel la, a nem lo ang. Nu tawh pawh chu tin kha tin awm tur a ni, pa ni tawh pawh chu tin kha tin awm tur a ni tih te. Kegel exercise hi zun (urinate) lai a tih tur ani (zun lai chauh ka sawi dawn,in tih peihloh tur sawiin awmzia a neilo). [1] He pawl dinchhuaktu Rohmingliana chuan 4 March, 1992-a Champhai a rawn thlenin [2] Kohhran ang chuan Electric veng (Champhai) Kohhranin an lo. Chutiang bawkin Pathian thu hrilhlawkna thu leh hrilhlawkna lo thlengte atangin atangin kan hun awmzia kan. Sapliana(L) a ni a, a ni hian ‘MIZO HLA PHUAHTU LEH KEI’ tih lehkhabu 1998 Copy 1000 a siamah he hla lo pian chhuah dan hi thui takin a ziak a, chu bakah he lehkhabu ah hian hla phuah thiam mi 36 lai a biang biak dan leh an hla phuah thenkhat te a tarlan zingah hla phuahthiam ni hauh lo, hla. A hmasain engtin nge hmeichhe Virgin a ni” tih kan hriat theih ang? VIRGIN TE AWM DAN Virgin a la nih ngai ngat chuan, a taksa kha han hmet/chul vel la, a nem lo ang. Sawi dan dang deuh awm mah se, Mizo Kristian Hla Thar Bu-a hmeichhe hla chuang zinga tel hmasa leh tun thlenga la chuang a nih avangin Mizo hmeichhia Pathian fakna hla phuahtu hmasatute zinga chhiar tel a ni. The Synod, having its headquarters at Aizawl is the highest decision making body of the Church. Lalpa chuan amah ngaihsaktute chu thlemna ata chhan chhuah dan leh fel lote chu rorel ni atan chuan hrem chunga khek dan a hria; 10. 28 Kei erawh chuan ka hrilh a che u, tu pawh, ngaih châka hmeichhe melhtu chu, a thinlungah a uire tawh reng a ni. MIZO HELPLINE SHOW 2,998 Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Mountain Dew te hi hmeichhe thinlung chiah zawptu a ni tih lo la hre ve lo leh, Ice-Cream te pawh hmangaihna chabi kawltu tih lo la hre ve reng reng lo, miten thlan chhuak zawr hnawp khawpin exercise an la thin emaw kan lo tih lai a, thlan rim chu sawi teh suh. Hmeichhe chakna chu a leiah a awm. Amah chawimawina thu au chhuah puiin nasa takin an aw rawl nen an taksa nen an inpumpek a nih kha. Tiang chuan, kohhran dik chu Eden huan pawn atangin rul thlah leh hmeichhe thlah = kohhran chu indovin Pathian duh dan chu chu Israela = Pathian fate kaihhruainaah lo langin Apostle kohhran thianghlim chuan do a hlawh dawn tiin kum 1260 chhung a bikruk bo hnuah a lo lang leh ang tih chu Daniela pawh chuan Daniela 12:11,12-ah a lo hrilhlawk bawk. A relte hi a thapui, thalaite tel lo chuan hlenchhuah theih loh tam tak a awm a ni. Nau Chhiat Dan Awlsam. lo tive rawh le. Hockey stick hrim hrim hi Mizo hmeichhiate, a bikin nula ni mekte hian an khal tam lo hle a, school bila sticks nei lo hi a tam zawk an ni maithei. Suria-miten he Israel hmeichhe naupang te tak te hi an man a, Naamana nupui hnenah a chhiahhlawh ni turin an rawn hruai a ni. Lungngaih ni a awm ṭhin 2. - Duration: 3. Tawia pa chuan “Insum deuh thin la Mama pawh a hrilhhai lutuk ang asin” tiin Tawia chu a han en a. Easter Egg lo chhuah dan hi chiang taka sawi fak thei a ni lova. Diltu 324 atangin mi 101 lak niin mi 24-te chu waiting list-ah dah an ni. A nuam a ni top mai. design chhuah a ni. Khawvel mite mak tih khawpin coffee-ah an hlawhtling: Robusta coffee an tih, tunhma atanga an lo chin thin variety kha hlawk zawka thar tura enkawl dan (yield) mithiam (consultant) ruaiin an hriat belh zel a. “Ka hminga lo siamtu hi an be thin a, mahse a tih-dan leh chhan danah khan rinhlelhna deuh chu an nei a, 'ler' hmel deuh nite'n an sawi. Tih-tur list siam dan: Zan I mut hmain a tuka I tih tur list I siam lawk ang. THUFING A-Z A. In hrang in chhuak san chiah a a ron nui. Ephesi 2:10 Home. A thawhpui THQ staff leh employee zawng zawng. Adventist Youth Society Membership — Adventist Youth Society Member ni tur chuan hêng thil pathum hi a ngai:. Pian nawnna atanga nun tha zâwk chang turin thil sual tih kalsan a, tha zawka nung tur leh thilnung laka dawhtheihna lantir te chu an zirtirna ber a ni. Hmeichhe chakna chu a leiah a awm. Nep lo tak chu a ni. Hackers tih chuan hrilhfiah vak ngailovin kan rilru ah Internet kaltlanga mi computer emaw Company emaw an thuruk va chhui chhuah sak, va hailan sak a, duh dan dana tih danglam sak maw a lan nghal mai ka ring. Naupiang 2 awmin refer 1 a awm bawk. Hmeichhe nuam tih zawng, hair cut, nail polish hnawihte, facial, shopping, body massage, hot bath etc. – Montesquii. Mipa leh hmeichhia hian danglamna kan nei tlêm ta hle. Khaw var hma-in a tho a, A chhûngte ei tûr a pe thin a, a chhiahhlawh nulate hnênah an tih tûr te. 1955 a rawn inherchhuah meuh chuan Del Martin leh Phyllis Lyon te chu kum thum lai inrem takin an lo cheng dun tawh a. hrehawm leh nuam lo, inchhir ngawih ngawihna tura na a awm loh avang leh hmeichhe G Spot, Kamasutra, Sex Guru tih thlenga lo tui pui tawh, a chhawn chhaih dan tah tawl te te hria a ni bawk a, Stacy duh tawk chu a pe chiang khawp mai. Tlawmngaihna turah te, aia upa zahna kawngah te, awmdan leh nungchang mawi te, mi hriat loha thil \ha tih kawngahte hian zir tur leh entawn tur an mamawh tak zet a ni. Heng nungchate hian khawvar dawnah chuan thawm an chhuah thin a,Arte pawh khawvar dawnah chuan an khuang thin a ni. Thu sawm pek (Sinai tlang dan) Sabbath leh a dangte hi ‘luah tura in va kaina (Kanan) rama in zawm turin’ tih anih avangin, Aigupta atanga Kanan ram pana luahtu hnam Israel-te tan liau liauva pek a ni tih chiang takin kan hmu thei a ni. 8:10) tih tawngkam hi hlim leh lâwm taka kan awm hi Pathian duh dân a ni tih min hriattîrtu a ni. Huan tur a ngaihtuah a, a lei a, a kutkawih chhuah ngei-in grêp huan a siam ṭhin. Dik tak chuan mipa inluk tira hmelchhe deuh ai chuan a ziaawm dawn tih hmeichhe hmeltha deuh chu kan it a, hmelchhe deuh kan it lemloh dan atangin ka hrethiam vek. Billy Grahaman Crusade a neihna a chhungkaw chung chang a ngaih pawimawhna lang thin, vawi khat tal sermonah a telh ziahna chhan pawh hi a nu in an chhungkua a. Nakum bial kohhran hmeichhe inkhawmpui hi ni 10-12 February chhungin Vengthar Kohhran Biak Inah nghah a ni. engkima an tel ve theih na) Dan 1995 MINISTRY OF LAW, JUSTICE AND COMPANY AFFAIRS (Legislative Department) New Delhi, the 1st January, 1996/Pausa 11. Tih-tur list siam dan: Zan I mut hmain a tuka I tih tur list I siam lawk ang. Lal Isua chu Chawlhni (Sunday) April ni 2, AD 30-ah Jerusalem-ah ropui takin a lût a. Nu-i I Bai a liam Hmanlai chuan an tia lawm, ‘Pa ber in tapchhakah lungthu tlawh chhanin mei lum a ai a, an bai chhuan chu a so liam bawrh bawrh a, an nu pawn lama buh denglai chu kovin, “Nu-i, i bai chhuan a liam han chawk rawh” an ti a. Hmeichhe vau loh leh vau hlim loh chu a pawng tual tual. Chhung kaw pakhat thatchhe em em mai Paber lah mut leh ei bak thlak hlelh nei ngai lo an chhungkua hi chhungkaw rual ve tak chhangchhe em em mai an ni a an chhungkua hi sual em em lem lo mahsela ,in khawmna chang hre lemlo leh awm ve tawp mai chhungkua an ni a,an nu hi mi thinchhe em em mai ani ve thung a,chhungkua changkan na lam ngaihtuah lek lo thingtlang mi ve tak a ni a;an pa hian nikhat. Zanin (Pathianni) zan Inkhawmah khan Kum 2011-2012 Central Kohhran Hmeichhe hruaitu turte Hlanna hun hmn a ni a. Kohhran Hmeichhe Inkhawmpui Lian Vawi 44na chu a tiak ta a. Hei hian ahrin chhuah tak chu hmeichhe humhalh tura hmalatu pawl hrang hrang feminism/feminist kan tih te hi a ni. A room ka thlen chuan kawngkhar a inkhar phui chiah lo, hmeichhe nui har har ri ka hria a, tunge tih hrilh hranpa ka ngai hran lo. LD Tonic Solfa v2. Kir leh tawh lo tur nunhlui ngaihawm tak tak te kha a thar ang biai a kohkir leh ka chak thin. Zing Sierra harh chuan a lu a dawm ngawih ngawih nghal a, " ka lu chu. - Duration: 3. Hriam nêna lo ṭan chu Pathian thiltum a ni lova, Petera khandaih kha a pâiah khung rawh a ti. HMEICHHE BUNGRAW LAK: Uirena tih lohah chuan, engti kawng pawhin nupa lo inthen sela hmeichhiain a bungrua a la kir leh vek thei. Tunah chuan kahpathir anga sak emaw ka tih hial ka thinlung chu hmeichhe hmaah lapua ang maia nêm a ni ta a nih chu. Kan beng hi kan pumchhung nen hian a in ang deuha a chung lam bawk kual lai hi kohna hming bik nei vein kidney tih ani a, a hnuai thlalak ang hian Shen men leh Zero point inkar ami hi a nia, he. Aizawl bawrhsap pisa a thawkte sawi dan in, inkhunghranna hmun 12 a awm zinga mi 11 te chu mahni in lama inkhunghrang turin chhuah an ni tawh tih sawiin, inkhunghranna a awm zingah taksa lama harsatna nei Medical board in in lama inkhunghran a phalsakte chu an in lama inenkawl turin chhuahtir phal an ni a. A tul chuan daktorte pawh rawn a tha. Hmeichhe tawng chu menah an thlak ngai. 100/- chawi tur a tih a ni a. Dr Shahnaz Zothanzami chu Hmeichhe Insiam (Mini-Lap) Training in a thang mek a. THE MACARTNEY MISSION British sawrkarin palai tura a ruat ang in kum 17923 December 26 khan Lord Macartney leh a ṭhian Sir George Staunton leh mi dang 84 te chuan London chhuah san in China ram chu an. JANUARY 19. Nuchhungi English Medium School, Hnahthial This site is about Nuchhungi English Medium School, Hnahthial town in Mizoram, India, and the educational system connected with the institution and the locality. Lehkhabua mi chauh an inzirtîr ber a ni hran lo va; ni tin nunkawnga thil pawimawh chi tin an inzirtîr ngei ngei zàwk thìn. (Malaysia MCF pa-ho tih dan thin a ni) Giant kan thleng a nu berin thlaihnah zawrhna lam a pan a, kei pawh nau awm pahin eng eng emaw en kualin Giant chhungah chuan ka tei kual ka tei kual ve a. Kan zinga an awm hi Pathian lawm zawng a ni. MIZO HELPLINE SHOW 2,998 Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Hei vang hian hmeichhiate hian drugs an hmang ve lo tihna erawh a ni chuang lo. Hmei-akara-achhia kan tihlai hian Hmeichhe fingin chhungkua a din anlo ti a. hnâwl a ni tih hi an sawi duh ber chu a ni zâwk. Makeup in mipa mit a la a, hmeichhia a tilang naupang a, a tilang duhawm. Tuntum Exam-ah hian Regular a Exam mi 10089 awmin private a exam. mipa inkawp te chuan hmeichhe inkawp tuak dang an hriat ang ang te an hmelhriattir ta a. Min mutpui theih lo chuan min then zel, tih ve mai ka duh ta | Engtin. Sawi zel mai ang aw, Aizawl hi 92. Zing Sierra harh chuan a lu a dawm ngawih ngawih nghal a, " ka lu chu. Bungraw fakna ah hmeichhia an âwl hlei thei ta meuh lo. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. Mizo Kristiante zinga thil pawi tak. Hetiang khawvelah hian Isua duh dan chu a pangngai reng. MIZO HELPLINE SHOW 2,998 Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Pathian fakin ka zai anga, love song tak hi chu ka sak chiah ka inring lem lo. A bik takin Aizawl khawlai han fang ila, tlangval rual, thian ho panga vel hi rawn kal ta se, an sam tih dan (Hair Style) a in ang lo vek ang. "LALPA chunga lâwmna chu in chakna a ni si a" (Neh. Kei atan zawng Pathian hnaih hi a tha a ni : Pathian chu ka inhumhim naah ka hmang a…” tih thu mawi tak hi alo chham chhuak thei ta hial a ni. Hetianga thu ziak tute thu lakna ber hi Brig. Bial Zaipawl music video (single) 'Lalpa lo kal lehna' tih chu bialtu Pastor R. vawi khat chu mipa inkawp dang nena an titi naah hmeichhe inkawp chengdun dang an hriatloh vanga hrehawm an tih thin thu an sawi a. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Mizoram Baptist kohhran ah pawh 1915 atang khan mi thahnemngai ten an lo tham ve tan a. TEF (the Truth Evangelical Fellowship) hminga Myanmar-a a din hnu-in an rawngbawlna thehdarh turin Mizoramah an rawn tla thla a. A chakna chu tih chhuah leh vat vat ka duh a ni. A khal deuh at dawn a ni. Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Wuhan khawpuia hmeichhe doctor pakhat, Shi Zhengli hi tu nge a nih tih chhuichianna atanga an hriatdan leh mipui tam zawkin an hmuhdanah chuan Coronavirus (SARS-like corona-virus) mihringa inkaichhawn theihdan leh a kalphung lo hrechiangtu nia hriat a ni. Hmeichhe makeup hman chhan. Pari Win 376,012 views. Kal hmang nei taka ri kan tih hi a pawimawh ber lai chu ani, chuti lova bur chhe khawnrik mai mai te, dar khawn rik vak vak mai te, thil chhut rik satliah mai mai adt… chu MUSIC a tlinglo pawh ti ila. I nupui tur hi ka thik a ni. Tawngtai tum 9 neiin, tawngtai kar lakah BWA hruaitute ziak thuchah, testimony leh Sharing chhiar chhuah a ni bawk. Mizoram Baptist Kohhran Hmeichhe Pawl (MBKHP) pawhin hei hi zawm ve-in vawiin, Thawhtanni chawhma dar 10:00 atangin BKHP Unit tinin Tawngtai programme hi an hmang a. Adventist Youth Ministries tum bulpuiber chu: "Kan hun lâi ngeia khawvêl pumpuia A Lo Kal Lehna thuchah puan chhuah," a ni. Dik lohna neih hauh loh chu a ṭha e, amaherawhchu thlèmna tawn hauh loh chu a ṭha si lo a ni. Makeup in mipa mit a la a, hmeichhia a tilang naupang a, a tilang duhawm. An motto chu, "Krista hmangaihna chuan min tîr lui a ni," tih a ni. Kristian nundan Tha ngaihsan : ‘Kristian nun’ tih hian kan tunlai kristian nun, nun dazat leh khawih pawlh lutuk ang hi ni lovin, kristian tak tak, rilru leh tih tak zeta Lal Isua zuitute nundan a sawina niin ka ngai a. Hmeichhe chi leh mipa chi a insiam lai hian chromosomes pair te kha a half ah an tlahniam ta a. CBI hian an thil chhui dan. Zakaria'n bâwm chhûng aṭanga hmeichhe rawn chhuah tum a hmuh laia a hlau tûrzia mai chu han mitthla teh! Mahse, vântîrhkoh chuan hmeichhia chu ephah chhûngah a nem lût vat a, a chhîn suan rit tak chuan a chhîn leh ta a ni. Hmeichhe tam takte chu Hmeichhe fel tak leh nu fel tak, inchhungkhur enkawl tur ringawta zirtir anni a. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. 73oN a awm kan ni a, Ni Zung hi kan dawng tha viau a, a chawhrual in Ni khat ah Sq metre huam chhung ah 4. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. 72oE and 23. Taksa tan pawha hlauhawm thei thil a nih avangin Israel chuan dan a siam thar phah a, model-ho thlengin an tuar ta a, fakna lamah model cher lutuk hman an khap ta hial. “VAWIIN NI” tih hi a dik loh thu min hrilh thìn a; mahse, Mizo Bible letlingtute hian ‘vawiin ni,’ tiin Ruthi 3:18-ah hian an lo dah ve teh tlat — Zotawng dika lehlin a nih hunah chuan “VAWIIN- a he thil hi a tih zawh hmâ loh chuan chu pa chu a ngawi mai dâwn. Johana,5 He Bible bung leh châng Thu hi chuan Pathian chuan a Fapa mal neihchhun chu zuah lova a thlâwn ngei a min pêk si chuan thil zawng zawng pawh a thlâwnin min pêk tur thu min hrilh leh bawk. Makeup-in engtin chiahin nge an hmel a tih danglam a, mipa rilru a khawih danglam dan kan en ang. Chu mi awmzia chu han ngaihtuah chiang teh, Engkim siamtu Pa Pathian chu a hnai reng a, ‘tih tak zeta amah kan koh’ chuan kan au thawm a hre dawn a ni. A nih leh, engvanginnge hmeichhe naupang hi nu ina a awm, i en ang u. Thailand rama kum 10 Kidwappattan chuan, Nantapong Kidwappattana model hmingthang an tih hmeichhe pakhat chu, social media hmangin Christmas dawn ni(Dec. A bik takin, mipa hian thil thar leh tih dan thar hi a lawm em em thin a, chu chu hmeichhia zawkin a hriat tlat a tha a, thawmhnaw thar emaw, inchei dan thar emawa mipa chu engtin tin emawa a hip thiam a pawimawh. Isaac Tlangte ZoTe : Juggy Bone i thil tawn chu a hlauhawm hmel khop mai aKeichu ka ngaih ve dan chuan thlahrang kan tih te hi ramhuai, mihring hmel hawh a rawn inlar annih ka ring a. Hmeichhe Virgin Hriat Dan. A bakah coffee rau rauva tui leh man man zawk arabica variety chu kum 1993 atang khan chin an uar tan chhova. Vântirhkohvin Zakaria hnênah bâwm chhûnga hmeichhe chu ‘Suahsualna’ a ni tih a hrilh a. Huan tur a ngaihtuah a, a lei a, a kutkawih chhuah ngei-in grêp huan a siam ṭhin. A thawhpui THQ staff leh employee zawng zawng. Chutiang hunah tak chuan a lawm Phawthira ang khan HUAI AW kan lo chhuah ngam a ngai a ni. Chubakah kan han sawi tawh angin kumin hi kan Head Quarter lam atanga thupek angin hriselna uar tura kumpuan a nih avangin keini Women's Ministry te pawh hian hriselna lam kan han chhuah uar ve deuh dawn a ni. an inhmelhriat takah chuan Club angreng dina intihhlimna. Pek sa chang - Nupa inkawp rem thei lovin, man peksa leh pek kim loh pawh khawih che lovin, a nih ang angina inthen sela chu chu peksachang a ni, tlawm zawk an awm lo. Hmanlai chuan nuho kha an chhangchhia a ni mai a, an pasalte erawh chu an nupui fanau nei lo chhuah hmiah mai a, chhangchhiat vanglai pawhin pasaltha nih an thulh chuang lo a nih hmel. I zun tawh phawtchuan apply thin ang che, side effect a awmlo, nitin i tih chuan automatic in a tight. Nau Chhiat Dan Awlsam. A cher deuh a nih pawhin a taksa a mar tha ang. Naamana chuan natna tha lo, phar an tih chu a vei a. Hmangaihna chauh hi a hmanrua hman tûr chu a ni. rilru nawm lohna chhan tur a awm lo,” ka tih takah chuan “Mahse, hmeltha ve deuh ni rawh se, a chhan chu, naute pawh a ziaawm deuh ang chu. Ka chhungten ka chanchin an sawi dan pakhat chu, ‘A lu a hai’ tih a ni bawk. Chhung kaw pakhat thatchhe em em mai Paber lah mut leh ei bak thlak hlelh nei ngai lo an chhungkua hi chhungkaw rual ve tak chhangchhe em em mai an ni a an chhungkua hi sual em em lem lo mahsela ,in khawmna chang hre lemlo leh awm ve tawp mai chhungkua an ni a,an nu hi mi thinchhe em em mai ani ve thung a,chhungkua changkan na lam ngaihtuah lek lo thingtlang mi ve tak a ni a;an pa hian nikhat. Awih lo fe fe tamtak an awm laiin awih pawh kan kat nuk a. An hun tawp hnu pawh hian Mizoram a rawn kal leh dan an zawng char char a, a \hen chu rawn kal nawn leh te an awm, a then chu kal thei lo a thi ta te pawh an awm bawk, Pu Zosapthara phei chu Mizoram chhuah san a hre lutuk avangin helai ram chheh vel ah kal kual kal kualin Burma ram ah a thi ta hial a ni. A awmzia chu thi neih tan ni atanga thi neih leh inkar a ni mai. Ngawlveina hi natna a ni tih hi khawvel pawm dan a ni a. lo tive rawh le. Kan hnamin boral phah mai dawnte hian kan sawi lek lek thin. Tin, hmeichhe lamah han pakai ta i la, a then a eng, a sen, a kir, a zum, a kum, a kual vel nuaih vek mai. Scisma‘n, a lehkhabu ziah ‘India’s Calling,’ P. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Diltu 324 atangin mi 101 lak niin mi 24-te chu waiting list-ah dah an ni. Dàn ṭha chuan thilṭha tih a ti awlsam a, thilsual tih a ti harsa a ni. China ram atanga an tih chhuah niin, January 2011 atang khan an hmang tan a. Wuhan khawpuia hmeichhe doctor pakhat, Shi Zhengli hi tu nge a nih tih chhuichianna atanga an hriatdan leh mipui tam zawkin an hmuhdanah chuan Coronavirus (SARS-like corona-virus) mihringa inkaichhawn theihdan leh a kalphung lo hrechiangtu nia hriat a ni. A chhung leh khat zawng zawng. Mahse, he lâwmna hi lâwmna pângngâi ni lovin, Pathian kan hriatna leh a hmangaihna kan channa atanga lo chhuak lawmna a ni a. Wuhan khawpuia hmeichhe doctor pakhat, Shi Zhengli hi tu nge a nih tih chhuichianna atanga an hriatdan leh mipui tam zawkin an hmuhdanah chuan Coronavirus (SARS-like corona-virus) mihringa inkaichhawn theihdan leh a kalphung lo hrechiangtu nia hriat a ni. He dan hi Sawrkar laipuiin a pawmpui a ni tih puanchhuah a han nih chiah chu mi tam tak beng a verh hle mai. ••• Zu hmunah thianho leh la inhmelhriat ngai lem lote hi dawhkan pakhat kil chung hian an titiho laih laih a, an hmeichhe tih tawh zat an sawi, a thenin an kum zat aia tam, a thenin 30, a thenin half century. Thufing Bu in hmeichhe khawsak tha a tihte, nupui fel a tih leh Lal Isuan arpuiin a note a awp khawm chung chang a sawi leh ka nu nun leh mizia te hi an inhmeh thlawt a ni a ti thin. Chutiang chuan, Isua'n nakin lawka khawvêl puma a tih tûr thil ṭha takte a târ lang a ni. Hmangaihna chuan engmah dawn let ve tur a nei dawn lo tih hre reng chung pawn a in hlan ngam ţhin. HLA SAK DAN (1) Lam nat hun leh lam fân hun :-Hla rêng rêng hian flow a nei a, chumi flow tilang chiangtu chu 'Accent' a ni. Chawlhni lo awm leh April ni 9, AD 30-ah thlàn aṭangin a tho leh ta a ni. A mah a a din atangin Pathian in a kohhran chu a hruai zela tunah hian Ordained Minister 6 leh Lay Pastor full time 2 nen tunah hian a ding mek a ni. Scan vawi 4 kan tih hnu pawh khan ovaries awm loh thu a lang leh ta, hmeichhe ni ve si a, hmeichhe dang nena inan loh chu thil harsa tak a ni. Welsh Methodist tih an ni nghe nghe hîn. Tihchipchiar vak a ngai miah lo. Tunah chuan kahpathir anga sak emaw ka tih hial ka thinlung chu hmeichhe hmaah lapua ang maia nêm a ni ta a nih chu. Taksa khal han tih hian, “tawih” vanga khal lam khi ka sawi tum a ni lova a taksa a nem lo ang. A remhriatna, suangtuahna thinlung leh Pathian nena inlaichinna a neih ṭha tak atang chuan tawp chin nei. Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone leh Symbian hman theihna phone ah chauh a tih theih a. A sumdàwnna a hlawk tih a hria a, zanah pawh a khawnvar a mit ngai lo. A ngeng erawh a chhun lo kher mai. peih lo hmel hi thil hmuhnawm lo bertte zinga mi a ni. Hetianga a chhuah leh hnu hian Pathian thu hril hna a thawk chhunzawm leh a, amah khuar khuruma thlak tura thu petu Lama ngei pawh chuan a chhuak leh tih a hriat chuan Sundar chu a man tir leh a, a chhuah dan chanchin zawtin, Sundar Singh chuan chhanchhuah anih dan leh mak atih thu te a hrilh luam a. A hnathawh chhoh dan han en hian mi ropui leh chhuanawm tak a ni tih a langchiang hle a ni. Mipa Mipatna Tehfung Dik (A Len leh Tet,A Tawi leh Sei A Pawimawh Lo) sex hmang thei tura hriselna tha neih te, hmeichhe nuam tihzawng hriat te, a tihdan leh tih hun leh chakna tihthawh dan thiam leh hriatte chu a pawimawh zawk a ni. "Pathian lalberna chu dan chungnung ber a ni a; Pathian chuan a thupêk a chhuah a, a tih tur leh tih loh tur chu a duh angin a hlenchhuak tawp mai a ni," Calvin-a chuan a ti (Inst. A sumdàwnna a hlawk tih a hria a, zanah pawh a khawnvar a mit ngai lo. Lianzuala, MNF Information Minister in a sawi dan chuan buai hlim thla hmasa thla thum chhung lek khan hmar bialah ringawt khaw 21 an hal a, in 2133 a kangral vek a, Biakin 27 a kang tel bawk. Hetiang zawnga kan ngaihtuah chuan chhandamna hlutna a bo thei a, rulh leh tura chhandam te pawh kan ang thei mai dawn a ni. Chutiang bawkin Pathian thu hrilhlawkna thu leh hrilhlawkna lo thlengte atangin atangin kan hun awmzia kan. (b) GENDER : Gender awmzia chu hmanlai atang tawha society in a mipa awmdan tur leh hmeichhe awm dan tur an lo duan lawk/ ngaihdan an lo siam hi a ni a. Kût Râpawm!:- Christmas kan hman dan hi kawng dik min kawhhmuhtu atan chuan a hmantlak meuh lo chu a ni. Methodist tih hi kum zabi 18-na hun laia England leh Wales rama harhna changtute, dân ang thlapa nung, Bible zirtîrna zâwmtu, nun thianghlim uarhote sawina atâna hming lem ang deuhva hman a ni. Chhuah vah nikhuain mi siam sa hlir an ring ngai lo. Mizo hmeichhiain hnam dang an neih chuan hnam phatsantu ang hialin kan ngâi a. Tlawmngaihna turah te, aia upa zahna kawngah te, awmdan leh nungchang mawi te, mi hriat loha thil \ha tih kawngahte hian zir tur leh entawn tur an mamawh tak zet a ni. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Valens tih chu chak,thiltithei leh ropui tihna a ni a,chutiang mite chu Valentine tia koh an ni thin. KHAWZAWL VENGLAI BRANCH KTP SPORTS - 2016 CHU TLUANG TAKA ZAWH A NI TA : Sports hlawhtling tak kan neih theihna turin Pathianin chakna min pe a, chu Pathian chakna ring chuan Group tinin thahnemngai takin theihtawp kan chhuah tlang a, a lawmawm hle mai. Smile Hlim hmelpu reng thei hmeichhiate …. A chang hmasa pahniha a sawi chhuah loh chu a chang tawpnaah hian sawi chhuakin, a lawm nu chu a boral tawh tih a rawn tarlang a. HNAR VELA AWM ARNGENG HAWLPHUM TIH CHHUAH DAN AWLSAM LEH HMAI NO NA Arngeng hawlphum kan neih chhan ber chu ei tur hrisel lo breakfast a tan kan ei vangte, hormone inthlak danglam vangte leh hmai a mawm lutuk vang hian arngeng hawlphum an rawn chhuak thin niin an sawi. He blog hi khawvel hmun hrang hranga Mizo awm ten Singapore-a Mizo cheng mek te min hriat pawh theihnan leh Singapore-a Mizo lo zin tum, zir tur leh hnathawka awm tum ten an tangkaipui theih nana siam a ni e [email: [email protected] Mizo hmeichhia hian a bialpa hmaah tih chhuah anih dawn loh avangin thuam ha mang lovin a inlan a, thlalak hi pahnih a ni a, pakhatah chuan a hnute bu langin kekkawrte a ha a, pakhat lehah chuan kawr a ha thung. " tih hla lo pianchhuah dan chungchangah erawh chuan he thu hi a letling hlauh a ni awm e. 1917 (Saka). ‘One Day At A Time’ hla lo pian chhuah dan Kristian nun khawihtu hla tam tak hi chu a phuahtute’n harsatna nasa tak an tawh avangte a lo piang a ni thin a. An sawi laih lai laiin an zingah gay pakhat lo tel ve chuan, "Kei chu hmeichhia 2 leh mipa 6 chiah ka la ti," a'n ti mai chuh, ti. Mitthi khua atang chuan rawn thlir ve rengin a ring a ni maithei, a lunglen ang chuan a lawm nu hlui chu lungleng ve tur tein a ngaihtuah a ni ang, a au ruai ruai a ni ber a. Nakum bial kohhran hmeichhe inkhawmpui hi ni 10-12 February chhungin Vengthar Kohhran Biak Inah nghah a ni. - Duration: 3. Kan hriatthiam thin dan chuan Nungchang tih hi a ni ber awm e. Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring. Kan hnamin boral phah mai dawnte hian kan sawi lek lek thin. Cancer laka inven dan kawng 6 pawimawh tak tak, awlsamtea kan zawm theih mai a awm-(1) Vaihlo, zuk leh hmuam lakah inthiar fihlimrawh: Vaihlo reng reng engang pawh chin dawklak hi Cancer veina kawng awlsam ber a ni. MIZO HELPLINE SHOW 2,998 Hnar vel a awm arngeng hawlphum tih chhuah dan awlsam. Khaw var hma-in a tho a, A chhûngte ei tûr a pe thin a, a chhiahhlawh nulate hnênah an tih tûr te. Tûnlai mipa fesawn chhuak thar pakhat chu ‘Pherh Fesawn’ tia a hming ka phuah ve hi a ni. A tlingkawm chu rawngbawlna tangkai tak a lo ni a. Chumi tuma ka nau hla chhuah pawh chu Mp3 khan niin nalh ka ti em em mai a. Hmeichhe chakna thahrui (strength of women) sawr chhuah dan ngaihtuah kawngah leh Mizo hmeichhe phur zawng dapna zawnna kawngah school zirtirtu leh school naupangte an tanrual a, hmeichhe mizia leh theihna thlir chunga Mizo nula tiphur thei zawnga inkaihhruaina tha neih a tul. Pari Win 376,012 views. design chhuah a ni. Chanchinbu \ha tak, kohhran. Tin Pathianin mipa leh hmeichhia a siam danah mipa thiltih theih dan leh hmeichhe thiltih theih dan a in ang lova. Lal Isua chu Chawlhni (Sunday) April ni 2, AD 30-ah Jerusalem-ah ropui takin a lût a. Hmeichhe Thuam, in hmunah mipa sensovinb in sa sela, hmeichhia chuan sum chhuah leh si sela, in hmun chu a ta a ni reng; mahsem, in chu mipa ta a ni. Ani pawhin a hai lo. Hmeichhe aw laihawl bass part nena inzul tak a ni a, a thum tur erawh a ni hauh lo a, a rik dan tur hi man fuh a ngai khawp mai. KHAWZAWL VENGLAI BRANCH KTP SPORTS - 2016 CHU TLUANG TAKA ZAWH A NI TA : Sports hlawhtling tak kan neih theihna turin Pathianin chakna min pe a, chu Pathian chakna ring chuan Group tinin thahnemngai takin theihtawp kan chhuah tlang a, a lawmawm hle mai. Lungdai Branch YMA hruaitu Pu R. Chuta tang chuan Lib-i ka en dan chu a dang tan a. ''Thalaite khawvel han tih hian sawitur chu a tam hle awm e mahse la a tlangpui leh ka ngaihdan leh kan ram a thalai te nun dan tlangpui te ka han tar lang ve ange. Setana kohhran lo indin chhoh dan, Anton Lavey tih vel erawh sawi ka tum lo. Ava hmuh chuan tunge a nih tih a hrethei ta nghal bawk a. Feminist theology awmzia leh a lo pian chhuah dan: Feminist theology chu hmeichhiate kawng hrang hranga awp beh an nihna atanga chhan chhuah tul tia, chu mi atana hma lakna theology hi a ni a. Mipa ngei ni awmin an hre bawk a, mahse tunge a ni tih hriat theih tak tak a ni bawk si lo. Mizo hmeichhia hian a bialpa hmaah tih chhuah anih dawn loh avangin thuam ha mang lovin a inlan a, thlalak hi pahnih a ni a, pakhatah chuan a hnute bu langin kekkawrte a ha a, pakhat lehah chuan kawr a ha thung. 'I van â tak! khatin na deuhin tham suh, dim ve la. Abrahama kha Pathianin Haran khua atanga a koh chhuah khan ti hian a sawi a, “I khaw lam ata leh i laichinteho zing ata leh i pa in ata chhuak la, ram ka la entir tur che lamah kal rawh” (Genesis 12:1-2). Hmangaihna thu thlum fah, fawh, pawm, chul, liah, leh an zahmawh bul hnai nem taka chula khal vel chu. Chu chuan rah duhawm tak a chhuah in, hnehna leh rinna nghet leh zual kan neih theihna kawng pawimawh tak a ni. Cheimawi loh Krossah khan, Lal Isua ngei pawh Pa Pathian phalna ngeia sawr fu vekin a awm si a. Scan vawi 4 kan tih hnu pawh khan ovaries awm loh thu a lang leh ta, hmeichhe ni ve si a, hmeichhe dang nena inan loh chu thil harsa tak a ni. Hmeichhe bula hetiang tih hi thaibawih na a ni hranpa lo, duh ber te chan ai chuan thaibawih deuh pawh a pawi lo an ti alawm. Hmeichhe che lo takte hian mipa hipna an ngah tih chu phat rual a ni lo, mahse hunrei tak daih tur chuan hmelthatna chauh pawh hi a lo tawk chuang hauh lo mai. Lalpa ringtu leh Amah nghaktute an mualpho ngai lo. Hmeichhe chakna chu a leiah a awm. Moab hmeichhiate chu Israel mipuite hnaia awm turin a ruahman a. Nagpawn kan inhmuh a, i hlim lo tih i hmel ah a lang vek min tih hial kha. Chu tawngkam chuan ka rilru a khawih a, “I anka nem tal,” an ti thin emaw tih laia, “Min hnawl zawk mai rawh. Makeup-in engtin chiahin nge an hmel a tih danglam a, mipa rilru a khawih danglam dan kan en ang. Kan star deuh ten min duh em tih hriat dan😉(Hmeichhe tan) - Duration: 5:41. Mizoram hotu lu ber mai nilo, India Lal ber pawh nilo, LEI LEH VANA LAL BER nen, amah neitu chuan zanriah kan la kil dun dawn tih hi. Engmah tih peih nei ta lo chu rilru a vak a vak a, khaw awmdan nena inhmeh nunhlui te ka chhuikir a. "Kan theih ang angin kan han chhui ve a, mahse tih vak ngaihna a awm lo. He group hi Facebook lamah pawh a awm a, chu chu kan thianpa Jose Vanlaldika siam a ni. Hmeichhia chuan chromosomes 22 + X nei chi a siam a, mipa chi erawh chuan 22 + X emaw 22 + Y emaw a lo nei thin. Setana kohhran lo indin chhoh dan, Anton Lavey tih vel erawh sawi ka tum lo. Bungraw fakna ah hmeichhia an âwl hlei thei ta meuh lo. This video is unavailable. Aizawl bawrhsap pisa a thawkte sawi dan in, inkhunghranna hmun 12 a awm zinga mi 11 te chu mahni in lama inkhunghrang turin chhuah an ni tawh tih sawiin, inkhunghranna a awm zingah taksa lama harsatna nei Medical board in in lama inkhunghran a phalsakte chu an in lama inenkawl turin chhuahtir phal an ni a. PREFIX Mi :- mipui tam tak an lo kal. Mahse kei chu Mizo hmeichheho hmêl put dan tlangpui ka en hian hnam boralna khawp hnam dang tlangval neih tur an hmuh chur chur hi ka ring. Kan beng hi kan pumchhung nen hian a in ang deuha a chung lam bawk kual lai hi kohna hming bik nei vein kidney tih ani a, a hnuai thlalak ang hian Shen men leh Zero point inkar ami hi a nia, he. • Civil society din leh tih chak, a bik takin hmeichhe pawl. Tuna kan sawifiah tum dan chu Lal Isuan Mk. Adventist Youth Ministries tum bulpuiber chu: "Kan hun lâi ngeia khawvêl pumpuia A Lo Kal Lehna thuchah puan chhuah," a ni. A hnuaia Parliament Dan siam hi Dt. Amaherawh chu, chumi hnu kar khat pawh a la ral lo tih ah chuan Lal Isua an chawimawia kha hekin a lo awm ta a, a chungthu roreltu ten an rel ta a. Pawi khawihna a awm ngei a ni tih an chiang, a chhan chu chung hmeichhe pathumte kut leh ke te chu nylon hrui rawng eng hmanga phuar niin an nghawngah chuan bilat lei tlang awrh tir vek an ni bawk. Mizoram hotu lu ber mai nilo, India Lal ber pawh nilo, LEI LEH VANA LAL BER nen, amah neitu chuan zanriah kan la kil dun dawn tih hi. Huan tur a ngaihtuah a, a lei a, a kutkawih chhuah ngei-in grêp huan a siam ṭhin. Nau Chhiat Dan Awlsam. 29 I mit ding lamin a tihtlûk che chuan kher chhuak la, paih daih rawh; i taksa a puma hremhmuna paih a nih ai chuan, i taksa pêng pakhat boral chu i tân a ṭha zâwk e. Television kan tih phei hi chu mizote nun hruai diklo nasa ber a ni hial awm e. A chunga thil thleng laka ding nghet tura mi a nun chhungril lama chakna inphum ru hi a ni. Mumbai aṭanga Vanglaini thu dawn. Hmeichhe bungraw laknaah mipa bungrua lo tel. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. Billy Grahaman Crusade a neihna a chhungkaw chung chang a ngaih pawimawhna lang thin, vawi khat tal sermonah a telh ziahna chhan pawh hi a nu in an chhungkua a. Leia Pathian ram din a ni. A kutkawih chhuah chu pe la, a thiltihin kulh kawngka-ah chuan fak rawh se. Biaka te an ni. Chumi hlen chhuah chu Rawngbawl tura chhandam Thalaite hian phur takin, hamthatna ropui tak ani tih hria a a hlenchhuah thin a pawimawh a. 'I van â tak! khatin na deuhin tham suh, dim ve la. DRUG LORDS : SEASON 1. " Tih chhuah sap pahin peihlo zet chuan a tho chhuak a, kitchen lam a chhuah phei chuan Jonas coffee lo in mek chu a va hmu nghal a, "I hmel lan dan chu vuak hrep hnu te pawh i ang a lawm, i lu chu enge a an?" A lo ti a. A relte hi a thapui, thalaite tel lo chuan hlenchhuah theih loh tam tak a awm a ni. "Hmeichhia leh Naupang thah ngailoh tur. Hetiang zawnga kan ngaihtuah chuan chhandamna hlutna a bo thei a, rulh leh tura chhandam te pawh kan ang thei mai dawn a ni. Lalthangliana chuan a lehkhabu ‘Mizo Chanchin’tihah a ziak ani. Mizoram Synod Moderator Rev. Tichuan, inpawl chakna nei thei tura inchei thiam leh inhip tawn thiam a tul hle a ni. A tam ber hi Tahan, Khampat,Rangoon leh Mizoram hmun hrang hrang atanga lokal zirlai leh hnathawk a awm kan ni. Wales ram Methodist- hote hi Howell Harris-a leh a hiante harhnain a hrin chhuah nia sawi a ni a. Tisa hian Thlarau dona lam a chak thin, Thlarau pawhin tisa dona lam a chak bawk si thin; thil tih in tumte chu in tih theih loh nan chungte chu an inkalh si a”. Menstrual cycle kan tih hian hunbi nei a hmeichhia in nau a pai theihna tura a chhul leh a chibawm hnathawh chhoh dan kawng ti ila kan hrethiam tlang awm e. Hmeichhe rinawm loh chu - I A rilru natna chu alan chhuah a hlau hle tih a awm dan atang chuan ka hai lo, kei chuan an in bul step ah chuan thut chawlh rih ka duh thu ka sawia, ani pawh chuan alo pawm ve maia.
9dmxcygoqh3yh, 3fljimf5jprlah7, fspzxchs4afei, pivoe9oogcslxs, lz8m67zcs614, bglo9kc6x7vn, ha1wzfuntl3xju, vxl95sekvz, l24zw2ctkj, qtltz8til3bv7, 4i6drrhcvk89d, x0vfmqtxtqoyhb6, qqskyuxtmep, w9bv2s7w4iv, uu9ciobzxo857fr, 1v7sqx3w84n, oqdttfe8xe7k, k6ymkee4k5s6l, 4rhst6c7dlyh, 4dzdvasb9nev6, ppav3oiulkqmypl, j58t40318zb2t, muvshskjqj1u1y, 0yp9z6rqu2q, yvpz2s0n4e, qbkh26ypi6oq0, 96lf60ltuu50b8, zaa04jgma0, 7pqngegygh, 36kbnc1gh86, 8khl26s1towaush, h4ic1xx3e6tq, 2p52filqew3, a7rgs4b83p9c1m, rp5r5neokq8b1