Officer Nupui Nen





Biakliana an nei a. Officer zawng zawng. An khaw naupang dangte ang bawkin mipa naupang kum 7 mi lek Glenn Cunningham chu a u, kum 9 a upa Floyed nen an tih theih tawk hna thawkin an buai tuktin ve thin a. Tunhnua ka han ngaihtuah let leh pawh hian an lo zin kher kher kha a pawi lo ngawt mai. Kum 2007 khan a nupui nen an in\hen a, hemi avang hian a rilru pawh a nâin a hah thei hle a. Phullen ah chuan AN RUAT LAL IMANUELA tih hla sa lova Krismas hman chu thil theih loh a ni ber mai. kan insawn tirh chuan awmdan kan thiam lo hle, mahse Kan nu Sawmzeli pa te hi. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. Khualkhua atanga lo kal zawng zawng. (sawi tan nghal pawp pawp mai ang) vawi khat chu ka pa hna avangin phaiah a zin bo daih a, ka nu nen chauh in kan nghak a, ka nu hi officer nupui tih takah, a ngo suah a, nu valai, kum 35 na hmang mek a ni a, a hleitlingin, nula tamtak ai. Ready Stock Available Rexton, XUV5OO, Quanto etc. Hemi ni nge mai hi “ZORAM SIPAI PAWL NI” tih a lo ni ta a ni. 27 %) nupui pasal neih hma a la thianghlim -16500 (52. Mahse, nupui nei mai tur a va ang si ve, higher kan kal laia kan sir thusawi ka hrechhuak zawk a, a ruka mi star a, a ruka ban leh hian a nat theih loh a tih kha a lo dik a nih dawn hi. Guidelines No 2 (1) a Categories of Persons to be exempted a tih a ILP neih ngai lo tura a sawi te chu Ram leilung fate, Govt Officer on Duty te, Security Forces leh an chhungte te, Sorkar hnathawk nghet (Regular & Permanent) te, Sorkar hnathawk Retired tawh Mizo nupui/pasal neih vanga Mizoram a awmzui te, Government Ukil leh Defence Panel of. Naupangte mah ni se, an tih theih tawk tih chu an tih turah an ngai hmak mai a ni. Ama sawi dawn takin hemi lehkhabu hi, “Critical Writing hlang” a ni. In neitunu chuan,"Englai pawhin bul i tan tha thei. 1965-ah Captain, 1973-ah Major a kai a, 1976-ah Commanding Officer (C. Pu Langa fanu Ku Heri inleng hovin thingpui in bangin min rawn Baptis rawl nen. Quarter Final, – Zirtawp zan a an in hnek hi Bazar kawnah Big Screen in mipui tam tak in an en a, thawhlawm bawm hun niin hetah hian ` 3378 a tla a, V/C ten ` 1000 an pek nen avaiin ` 4378 hi Tv Rochhingpuia chhungte hnenah hlan nghal a ni. Ruantlang Kohhran kum 100 chanchin hi ziaka kan hmuh phak chin leh kan hmuh phak tawh loh, a hre phak nia ngaihte atanga a dik ber nia hriat khawn khawmte a ni a. KA PA HRAWN NEN true story ***** Inbox ațanga ka dawn ka edit hmanlo hman hunah ka edit ang. A huat ka rin teh reng nen. Malenus-a thinrim chuan a nupui Helen-i chu lak let leh tum in Greek ram hrang hrang a roreltu te leh a, a unaupa phawhraw zet mai Agamemnon-a te, Greek indo thiam lutuk mai Achaean mi Achilles-a, pathian te fapa ni a an sawi thin te chu pun in sipai rual tam lutuk mai nen chuan Troy khawpui chu an run ta a. Tlangvalpa chu a rui tawha hmeichhe pahnih chuan hmun fianrialah an hruai khatin sipai nen alo tin a, […]. Alexader Mehboob nen hian SACYN Leaders Training 2017, Negombo-a intawng kan ni a, Hindi-in a ţawng emaw ka tia, ka Hindi thiam ang angin ka biaa, anin Urdu-in ka bia emaw min lo ti ve thunga, "Urdu i thiam a ni maw" min ti awllo, thui erawh kan inbe thei lem hlei lo a, Hindi thiamin a tlin miau si loh chuan. Kum 1997 khan Thangmawii nen inneiin nupa hlim tak an ni. Sipai lama inzirna hmun pawimawh tak a ni a, Burma rampum huapa kan neih chhun Defence Service Academy leh Officer Training School awmna hmun a nih vang pawh hian a hming thang lehzual. Lunglei District Missions Department chuan vawiin Dec. Lushai Scouts hi din a nih atanga kum hnih pawh an tan hmain kum 1945 August ni 15-a Japan an tlawm tak avangin thiah a ni a. A khawhar hnem tur leh a rilru hah chhawk nan tiin a nun beidawng lutuk chuan zu te a in phah ta bawk a. Mahse remchanlohna engemaw avangin (OTT) chu kal ta lovin ziaktu hna a thawk ta zawk a. Hoffmann-a hi cyanide tura an intihhlum hma lawka Hitler-a’n a neih a nupui Eva Braun-i nena an puar-ak kha a ni bawk a, indona rapthlakah khan dam khawchhuakin Nazi leh Hitler-a ngei tan pawha a lo thawh thin avanga kum 4 Jail a tan hnuah kum 72 mi niin 1957 khan a thi ta a ni. A pu homin a thei tawkin a loi inrei/inhlut ve le ding. A dam lain a pu lakah Hringtha a loi thak no chun a ruak hma talah a pek ding. Krista nen chuan eng hrehawm pawh, eng llungngaihna pawh lawmna lo chang thin si a. Ka ûte hovin nupui pasal an nei zo tawh si a, chuvangin ka pa nen chauh kan awm tawh a ni. He exhibition Agriculture Technology Management Agency (ATMA) buatsaihah hian item entir tura tih 87 awmin a bak thil dangte nen a vaiin item 2149 entir a ni a. Kum 1922-a Pastor atana an nemngheh atangin 1954 thlenga thawkin a pension a. Dânah chuan i nupui chunga kut i thlak kha Governor/Chief Minister nupui chunga kut i thlak nen a pawi dan a inang vek. Sihfa khaw luhna kawtchhuah hrang hrangah khawtual tlangvalin chhun zan zawmin ral an veng a, September ni 5, 1967 zing khawvar hmain Saitual lam kawtchhuaha ralvengte chuan vai sipai ni awm tak an awmna lam pana rawn kal an hmu a, Mizo sipai awmnaah an tlan nghal vat a, vai sipai ni awm tak Sihfa khaw pana an rawn kal thu an hrilh a. Aizawl the 5th June, 2018: Chief Minister Pu _ chuan vawiin khan Dapchhuah ah Public Works Department-in Tut Lei (Pre-Stressed Concrete Girder Bridge) an dawh chu a hawng. A pu Hitler-a erawh Allied sipaite'n Berlin hualchepa an lak dawn ni, April ni 30, 1945 khan a nupui thar nen, tur eiin an intihlum. Lalnunmawii w/o Johny Vanlalhruaia (L) 2. Paula, hming common lo tak a nei bawk nen. Pathian malsawmna dawngin fa duhawm tak, mipa 4 leh hmeichhia 3, kohhran leh khawtlangah pawh mi puitling tak tak an nei a. 2011a neih tur vengchhung thalai kum 14-20 inkar te tan Mizo nunmawi in zirtir na chung changa hmalak dan tur an sawi ho. Chamliana, CEC Recording Secretary - Dr. Anderzijds moet de security officer bij de uitrol van de interne norm zaken doen met allerlei lijn- en stafafdelingen. 1945-ah Sipai a bansan a. 224 (10-9) AIZAWL REGN. Mamit: Tunhnaia Mualthuam khawdaia a nupui Sangzuali thattua puh Lalhmachhuana, 4th IR Bn. ( ahmasa in part 2 hi part 1 nen akar ahla deuha,part 1 en let leh duh tan HETAH) Chutia thlawhnaa kan han thlawk tan chiah mai , lei hipna in min han hip lai vel chu nuam tak ani,tu emaw chuan sawi se a aia nuam thil pakhat chauh a awm ati hial mai thei …Hmeichhe chhelo deuh ka bulah thu se, abik takin ka hmeichhe tawn thar te kha lo thu hlauh se ti a beisei taka ka nghah lai chuan Mipa. Chutichuan, Pathian thlahte kan nih ahnuin, Pathian pangti chu rangkachak te, tangkate, mihring themthiam leh remruata chherte ang hi emaw tih, kan rin tur anilo ve. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van standaard controls zoals bijvoorbeeld ISO 27002, de BIG of NEN 7510, zonder dat daarbij gekeken wordt of een maatregel nodig en wenselijk is. Mizo Union Vice president a nih hnu ah Mizoram ah congress party dintu a ni a kum 1970 nov. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Vala anga thiante chhiarkawp thiam loh vanga kum 40 hnu thlenga kawm duh loh hi a ching ve lo. Lalnunmawii w/o Johny Vanlalhruaia (L) 2. 1949 January ni 26 zing dar 6 ah Aizawl Varak dilah Apostolic Church M issionary, Roxie A. KA PA HRAWN NEN true story ***** Inbox ațanga ka dawn ka edit hmanlo hman hunah ka edit ang. Kum 2017 May thla a\ang khan insawisel in vawi tam tak damdawi inah te enkawl a ni a. - Laltlanzova Khiangte Hlo han thlo dawn se, hlo thlo lo tura thluak suk hmin vek tawh an lo ni si a, hna hniam han thawk dawn se officer lian ni tura fuih an lo ni ve tawh si! Nu leh pate an lo pui vak bik lo nen; nupui neih a lo hun chho a, inneih hlimah nupuite'n thenawm khawvengah second hand an zuar kual a, nu leh pate pawisa dil duk. Unau thawnthu hriat dan pawh a inang lo thei viau ang bawk hian, kan hriat dan nen a inang chiah lo lai a awm a nih pawhin kan pawm thiam a tul awm e. A inpekna hi a thlawn lo hle reng a, ka u hi AIIMS Doctor hlawhtling tak niin a nupui fanaute nen an khawsa a, ka nau erawh chuan ka pa hnung a zui thung. An tia lawm, mipa thenkhatin nupui an neih deuh treuh duhna chhan pakhat chu 'cheap labour' an duh vang a ni an ti. Darzam Palai an aw ka nen, Hlim ten an in di rial e. Th a zir laiin, 1956 kumah a nupui fanaute a dahna Pukpui khua chu a kang a, a nupui fanaute pawhin engmah an chuh hman lo va. Specialty: Communities of Practice, Communications, Collaboration. He hun hi Pi V Lalmuanpuii MCS, Champhai District Urban Development Officer chuan kaihruaiin NULM chungchanga sawifiahin ESTSO component-in a tum ber chu khawpui a cheng mirethei zawkte kut them thiamna pek a, eizawnna mumal pek hi a ni a ti a, Trainees zawng. Full text of "Mizoram Welsh Missionary Te Chanchin Ed. *Section 375 IPC-a* kan hmuh dânin mahni nupuite pawh nise, an duh loh chungin a pawl luih (sexual intercourse) theih loh. Officer zawng zawng. * buanga'n nupui a nei dawn e: "Lo phone tawh lo mai rawh se aw" tih atanga Zoram khawvel in kan hriat lar, Buanga kan tih tak mai, LH. Deadly force may be used by a security officer on duty in which of the following situations: Direct the suspect and let the witnesses know you are trying to gain compliance. An hna ber chu an in atanga mel 2 zet a hla a school pakhat a tuktin a mei va chhem chu a ni a. ¤SIPAI NUPUI¤ 1 COPY PASTE DUHTE TAN HRIATTUR LEH ZAWM NGEI NGEI TUR 1. "In kal zelna tur Silchar ticket pawh OK veka kuang hi la chhuak lovin Cargo dahna ah kan dah anga Silchar ah kan thawhpui ten an hlan ang che u" an ti leh chu a bianga han fawh leh. 43 %) an awm laiin pawi ti lo - 3080 (9. Pathian malsawmna dawngin fa duhawm tak, mipa 4 leh hmeichhia 3, kohhran leh khawtlangah pawh mi puitling tak tak an nei a. 30, October 1970 khan Biaksailovi nen an innei a. Police ten a chungah engtin nge ro an rel dawn tih thu hriat ala ni lo. Mizo Kristian Martar hmasa ber Tv. Thiante u, tun hmaa ka blog hming 'LENTUPUI' kha a mawi chu ka ti viau a, mahse mimal leh vengchhung velah eng eng emaw hming a hmang an lo awm ve nual mai a, hming danglam deuh ka duh si a, ka pian leh murna hmun hming "KHANDAIH" tiin ka thlak ta mai e. Kristianna hian culture hrang hrang nén inzawm dan mak deuh, sawifiah har tak a nei a. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. apa thih hunah Officer thi ta fapa chiah i chang mai ang. View Jenny Nendepa’s profile on LinkedIn, the world's largest professional community. Oct ni 9-15 2007 khan, Hyderabad a Henry Martin’s institute a buatsaih, International seminar on Women’s interfaith journey neih a ni a. Zanin hian an nupain a nupui Rebecca-i nen an lo tel ve a ni. Sanga an i ti chu ahong a, ati chu ,"Tuhom mimal in om naw roi khote tē hom in om naw roi ânhun ta naw, sorkar hom in. Kum 1958-ah sipai ziaktu bel thum (Sgt. Serchhip nitin chanchinbu. (sawi tan nghal pawp pawp mai ang) vawi khat chu ka pa hna avangin phaiah a zin bo daih a, ka nu nen chauh in kan nghak a, ka nu hi officer nupui tih takah, a ngo suah a, nu valai, kum 35 na hmang mek a ni a, a hleitlingin, nula tamtak ai. Hmanah chuan chhungkaw kim takin "sem sem dam dam eibil thi thi" tiin in huphurhna awm hauh si lo hian kan awmkhawm tel tel thin a. Ka tei mai mai chhungin ṭ hiante chuan master degree an lo nei fur tawh a. Daniel believes it’s critical that NASA’s corporate knowledge be accessible to ensure project and mission success. Krista hmaiah tak chil an chhak khum hi," a rawn ti ta mai a. Lalkhumi, Bethlehem Vengthlang te chu tunkar Nilaini 30. A nupui hmasa laka a fate hmingah Sai a sa tel vek; Saizapi, Saihema, Saichhunga, Saipianga, Saituaivungi. Mizo Union Vice president a nih hnu ah Mizoram ah congress party dintu a ni a kum 1970 nov. Zawimuangin kawmchar lam tawlhpheiin, Pu Langa nupui, Pi Nemi`n a tunu Chemi zun a thlit lai tak mai nangching in min han ordain leh thlap. He khawvel mawi tak, Pathian in kan damchhung tawite atan a hmun min pek hi a nawmna leh a ropuina hmulo in an nun an hmangral thin alo ni. Verbal command is the second level of the Use of Force Continuum. Zanrei a nih avangin Isua theihnghilh suh la, Isua nen en tum ang che. Heart Touching. Taang Pauno ci a kithei masa, tunai ciang Lengtong Pauno ciin a kigen minthang zaw pen Zomi lak pan thu leh la siam mahmah khat hi a, laphuak a siam bek hilo in a sak zong siam mahmah ahih manin ama kammal khat peuh ngaih in bun diak a, a za mi peuhmah in khatvei zak bek tawh hun sa ngeilo uh hi. Nuam a ti bawk aniang a twitter page-ah Paris Hilton chuan ‘Wow! Manny te nena han party chu a va hlimawm em. Burma Army; Mizo. Zairema pa Doliana chhangtu Chalêka chu tleirâwl chhuak hlim, ti ve deuh thêng thâwng a nih avàngin tihduhdahna tuar nasa pâwl a ni a; a chhûngten an vuak hlum mai an hlauh avàngin kum 1911 vêlah khân Hmunhmêlhaah an pêm ta a ni. ICS-code: 29. nen chauhva hmuh tham, hrik chi dang tisilawng or than tithu thei chi (Penicillin ang te hi natna hrik do tua an khawi a ni a, antibiotic a ni). sc) niin, hun engemawchen College-ah zirtirtu hna a thawh hnuah kum 1986 October ni 15-ah MNF party a zawm a, MNF Gen Hqrs ah nihna hrang hrang a chelh zui a, kum 1993 MLA. Deadly force may be used by a security officer on duty in which of the following situations: Direct the suspect and let the witnesses know you are trying to gain compliance. Ani hian Dek Party bungrua, No (Mau no) te uluk takin a kawl thin. Chawhnu dar 3 velah a ruang hmuh a ni a, a kê chu hruiin a lo vêt a ni. Cherra-a L. Kum 1948-ah Mihlim Kohhran a din a. Kheihriat kan han thleng chho a kawr ung khak tawk nen tire hal meilum aia workshop a thawkte chu leilungfa Khasi leh Jaintia an ni e. Dr HS Luaia hi tunah hian kum 102 mi niin Serkawnah a tu leh fate nen an cheng mek a, tar chak lo tak ni tawh mah sela mit lawngin lehkha erawh a la chhiar thei. May 18, 2011 (Ka nu leh pate inneih cham) khan kan innei a. Kum 1966 Ramtuk thla zanlai atangin Pu Laldenga leh a thuihruai MNF te chuan Mizoram zalenna puangin ralthuam nen chet an thawh ta thut mai a. Kohhran Upa ho zingah tumah rin a nei lo va, rawngbawltuteho lek phei chu indaih loh avang chauha ni ve ang lekah a ngai vek. (b)Nupui dinhmun :. A ni taka an tlangram a cham nuam a, an tupuikam lah tiaupho nuam em em an ni bawk si. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. 2014 tlai Dar 3 hian BCM Diamond Jubilee Hall Ramthar, Lunglei ah. Great Britain-nen Kawl lal-te chu 1795-ah Arakan leh Chittagong-ah an indo va. Telie Dover-i kutah Isua hmingin tuia hnimphum baptisma a chang a. Ipa in nupui a nei zoiin insawn inthlangin a pu lakah Rs. Kelkang upa ţhenkhat ho nen an inkawm ţhinin, a thusawi te an ngaithla ţhin a, “kan mikhual hi mihlim a lo ni reng a lawm mawle” tiin, kawmtu an pung ta zel a ni. Kan police officer, DC leh NGO hrang hrang kan buai tehlul nen, Tuirial tuikhuah tihtawp ai khan a \ha zawk tur a nia. He humhalhna dan hi mipaten anneive leh pek lova. He hunah hian UNODC atangin Pi Lalhlupuii Project Officer leh Pu Zaitea MSACS Project Director-te anlo kal a ni. Zak hmaisen deuh tawn tawnin ka zang fuk tan leh mek chu a kutin a hum a. A ni taka an tlangram a cham nuam a, an tupuikam lah tiaupho nuam em em an ni bawk si. An tawng tamlo hlawm hle. Min pai tih I hriat ni kha I tah ka vawikhat hriatna a ni a, engmah tih theih nei lo mah ila, hnem che kha ka chak asin. Kan han thleng chu min lo lawm thiam hle a, an lungte a leng thar leh a. Raipuar lai ani leh nghal a, sawisakna hnu hma a awm leh awm loh ka en chhuah vek hnu ah a ruang ka lak thlak tir a. The first independent daily newspaper in Serchhip, since 1981. Guidelines No 2 (1) a Categories of Persons to be exempted a tih a ILP neih ngai lo tura a sawi te chu Ram leilung fate, Govt Officer on Duty te, Security Forces leh an chhungte te, Sorkar hnathawk nghet (Regular & Permanent) te, Sorkar hnathawk Retired tawh Mizo nupui/pasal neih vanga Mizoram a awmzui te, Government Ukil leh Defence Panel of. Ka la hmangaih tho si a. Fa 3 an nei mek a. Zan khatah a tlangpuiin Rs 1000 - 2000 te an in chhiar a. Zan a lo thleng a, Attila chu a nupui thar nen hahchawl turin a inah a lût ta a. Kan hmangaihte nen khawi hmunah emaw inhmu turin kan intiam a, pakhat zawk tu emaw a rawn tlai anih hlauh chuan a nghaktu tan a hrehawm duh hle. Tlangval pa pawh chuan a zui ve mai a ni. Heart Touching. Nupui ka neih hun chuan: 1. An lal Kaisara, Pompey-a te khan nupui vawi thum vawi li an thlak. KEZO PARA Born on September 10, at Phulpui which is a bout 35 km. An intawn dan chanchin '2 States' lehkhabu (thla ruk chhunga maktaduai khat hralh) ziakin a hlawhtlinpui hle a, Bollywood lamin film-in an siamsak zui a, nikum (2014) ah tlangzarh niin a hlawhtling hle a ni. 6:14 Mitam tak chuan an nulat tlangval inhmangaihna, induhna changchawiin - Agape hmangaihna ni lovin an in hmangaih a, ringlotute nen nupa nghawngkawl an bat thin. Tum khat chu, an thlawhhma zau tak leh hna truah tak thlir hian nupui pakhatna leh pahnihna hi an ti ti dun a. Taang Pauno ci a kithei masa, tunai ciang Lengtong Pauno ciin a kigen minthang zaw pen Zomi lak pan thu leh la siam mahmah khat hi a, laphuak a siam bek hilo in a sak zong siam mahmah ahih manin ama kammal khat peuh ngaih in bun diak a, a za mi peuhmah in khatvei zak bek tawh hun sa ngeilo uh hi. Krista hmaiah tak chil an chhak khum hi," a rawn ti ta mai a. Inkhelh dawna tawngtai: Veng dang nen football an inkhel dawn a, tawngtai turin an ko va. Zan a lo thleng a, Attila chu a nupui thar nen hahchawl turin a inah a lût ta a. Apa nen in duh vang reng ni lo a in chetsual avangin I pum chhungah ka in siam a. Anni chuan, "Tun atang chuan lo taimain lo chak tawh ang che" an ti a. Athen azar chu nupui pasal nei pawh an lo awm tawh mai thei, mahse atam zawk chu KTP a la in hmang rual nula leh tlangvalte kan la ni. Kei erawh chu ka naupan tet atanga ka lo tui tawh business lamah ka kal a, Company lian ve tak ah Planning Department ah hotu ber ka ni a, hmundanga min sawmtu hi an awm ve reng na a tuna mi. Mahse Kum kalta khan Kaci chuan a pasal thar nena fa neih a duh leh thut avangin mipa an theina mipa hormones damdawi a ei chu a chawlhsan rih a, a pasal thar stevena nen chuan november ni 11 khan fapa an nei a. Man theih ve ve an ni. Kum 2018 August thla khan Cancer a ni tih hriatchhuah a ni a, theih ang anga enkawl niin, Dec. He competition ah hian Mi 230 chuan telin, tuna hian mi 100 an khel chho leh mek ani. 2011a neih tur vengchhung thalai kum 14-20 inkar te tan Mizo nunmawi in zirtir na chung changa hmalak dan tur an sawi ho. Ka ûte hovin nupui pasal an nei zo tawh si a, chuvangin ka pa nen chauh kan awm tawh a ni. Khawnge tun tum chu duhthu han sam lawk teh ang!mahse duhthusam naran nilo a tak tak tur chi tho a nia!!!Bible ah nupui hmu chuan thiltha ahmu a ni alo ti a,rau viau in lang lo mahsela thiltha chu ani ve hrim hrim phot mai a. Lalzuithanga Nimin (Dec. indd CMYK Bolero, Bolero Pikup, BMT etc. Hemi ṭum hi chiang taka ka hriat ve ṭan dan chu a ni. Verbal command is the second level of the Use of Force Continuum. Ka mumangah chuan ka nupui hian min lo boralsan a, ka ngai thin hle mai a. Zanriah ei kham ti tina lamah chuan khawchhunga nupui pasal nei an sawichhuahna lamah thu tiampuitu ngei chuan pasal a lo nei daih tih a hre chhuak ta. 2011 zan inkhawma sawi tur atana buatsaih a ni) Introduction A hmasain zanin leh tun hun hlu tak hmang thei tura damna leh hriselna min petu, kan Pathian hming chu fakin awm rawh se!. Cachari hovin an ramri pel rawka an duh duhna hmun, Mizoram chhungah an ni nena kan ramri rawn kham fo an chin avangin tunlai hian kan ramri chungchang avangin boruak a sosang thar leh a, cachari ho lahin kan chiseh lakna kawng ber chu an ram lamah an dangping ve khanglang leh ta nghal a, an ei leh bar zawnna tlahniam thak khawpin NH 54 hi an ram lamah dangping reng tura ngen law law maitur. Officer zawng zawng. India sorkar mitah chuan Mizo zawng zawng chu “Hel” vek hmuhin min hmu a. For language access assistance, contact the NCATS Public Information Officer. Pu Ralngama Record a a lan dan chuan feet 6 leh inches 9 a sang, sum 6 a lian a ni a. * Mexico Territory ah khuan members 2106 chauh an awm a, Officers thawklai 117 leh Retire Officers 23 an awm a, employees 34 an awm bawk. NASA Engineering Network (NEN) Daniel Hoffpauir is the lead Community Facilitator for the NASA Engineering Network (NEN). A thawhpui THQ staff leh employee zawng zawng. Japan an tlawm tawh bawk a ni 28 chhung chhungti lain nupui nei turin India ram a rawn pan ta vang vanga Pu Buchhawna inah thlengin Dr. Bruce Willis laka a fate pathum kha Ashton nen hian an enkawl thin. Kan 'Thalai Entu' pawh hi chhiartu lam atang chuan thla tirah hmuh in lo beisei a, mahse thla tawp dawnah a rawn hmu hman tawk che u a, ngeiawm tak a ni. Beihrual Hapta chhung hian Corps tam zawkte chuan bial-ah inthenin mimal inah. Rinawm tura lo tiam zawt zawttu, a hun leh ni nen lama lo ruat veltu ngei kha an khuaah a va kal chilh ta ngei a, ran ngo zawng tih takah a la hmelhriat ngai hauh loh inah a thleng a. 1945-ah Sipai a bansan a. mihringfin na hian a phakloh chin hi a lo awm ve a keiphei chu mawl lai riau hi ka nei thin a miram ah te kan han awm ve hriatloh apui hi a tam angreng phian a tawng han hriat vak loh phei chuan mimawl leh bengngawng nih ka hlawh fo thin a,bazar emaw khawilo kal na ah emaw han bia ila tawng an lo thiam vek loh phei chuan kan duh pawh kanhlawhtling theilo thin a. Nupui ngah chu an thlawhhma pawh a zau nge nge. 26 Weekly News 1-7 July, 2011 Estd. Lalsawma, Executive Secretary, Mizoram Synod-in hun serh a hmang. -ah Branch YMA Adviser-te hman a ni. Chuvang chuan kan topic "ka nupui duhzawng" tih hi thiltha chu a ni tiin biblically in kan prove ta phawt mai a ni. Apa nen in duh vang reng ni lo a in chetsual avangin I pum chhungah ka in siam a. 1:1 Tin, heti hi a ni a, Saula thih hnua Davida Amalek-ho rûna a lo haw a, Davida chu Ziklag khuaa ni hnih a awm hnu chuan; 1:2 heti hi ani a, a ni thum ni chuan ngai teh, mi pakhat an tanhmun ata saula hnên atangin a puante pawtthlêrin a lu-a lei kai luam hi a lo kal a; tin, Davida hnên a lo thlen chuan leia bawkkhupin chibai a bûk a. Zirlaite tan pawh World Cup hi hnawksak a ni thei bawk. Ruantlang Kohhran kum 100 chanchin hi ziaka kan hmuh phak chin leh kan hmuh phak tawh loh, a hre phak nia ngaihte atanga a dik ber nia hriat khawn khawmte a ni a. Zanrei a nih avangin Isua theihnghilh suh la, Isua nen en tum ang che. php on line 38 Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /var/www/html/destek. *SIPAI NUPUI* Chapter 8 ( Last ) *By Ramdinsangi Ralte* Donny-a nen kan inkarah buaina awmtawh loin chhungkua hlimtak kan dindawn emaw tihlai in, beisei lohtop tur thil a rawn thleng leh ta. Khawnge tun tum chu duhthu han sam lawk teh ang!mahse duhthusam naran nilo a tak tak tur chi tho a nia!!!Bible ah nupui hmu chuan thiltha ahmu a ni alo ti a,rau viau in lang lo mahsela thiltha chu ani ve hrim hrim phot mai a. Chutiang chuan Israel zîngah thil ṭha lo in thian fai tûr a ni. Tunah rambuai a reh a, hmasawnna a thangchho mek nen, khawvel ram nuam ber pawl ala ni thuai ngei ang. Lushai Scouts hi din a nih atanga kum hnih pawh an tan hmain kum 1945 August ni 15-a Japan an tlawm tak avangin thiah a ni a. Pu Tlangthanpara, Record Officer: Pu Tlangthanpara hi Record Officer a ni a, an thil tawn leh thil tihte record tu tur ni a ngaih a ni a, mahse engmah record tak tak an neih hriat a ni lem lo. Zo Rimawi Tuesday, October 30, 2018. (sawi tan nghal pawp pawp mai ang) vawi khat chu ka pa hna avangin phaiah a zin bo daih a, ka nu nen chauh in kan nghak a, ka nu hi officer nupui tih takah, a ngo suah a, nu valai, kum 35 na hmang mek a ni a, a hleitlingin, nula tamtak ai. A nupui nen hian fa pakhat an nei tawh nghe nghe. India sorkar mitah chuan Mizo zawng zawng chu “Hel” vek hmuhin min hmu a. Cele mai indragite filme si seriale coreene ti se dezvaluie numai aici! Afla tot ce doreai sa stii despre actorii tai preferati, despre rolurile lor si despre cele mai noi product. ” (Vayikra 5:5) - Itzkhak Kawlni Ni khat chu office pawimawh takah hian mi pakhat ava kal a, chu hmuna thawk pakhat bulah chuan khawngaihna dil in officer pawimawh ber hmuh a ngen ta chiam mai a, lungngai leh mangang tak hmel pu a nih vang chuan hnathawkte pawh chuan khawngaihin an pu bulah lut tur chuan an phal sak ta mai a, an pu pawh in luh. a neih sa nen a tang kawpin a nupui Lalfanmawii nen hian puan an thui a, khawtlang an. Ei rengin lekha inchuk sangin Officer, Sawrkar thangna nei vawng eiti tina ani nawh. 6:14 Mitam tak chuan an nulat tlangval inhmangaihna, induhna changchawiin - Agape hmangaihna ni lovin an in hmangaih a, ringlotute nen nupa nghawngkawl an bat thin. Deadly force may be used by a security officer on duty in which of the following situations: Direct the suspect and let the witnesses know you are trying to gain compliance. Alexader Mehboob nen hian SACYN Leaders Training 2017, Negombo-a intawng kan ni a, Hindi-in a ţawng emaw ka tia, ka Hindi thiam ang angin ka biaa, anin Urdu-in ka bia emaw min lo ti ve thunga, “Urdu i thiam a ni maw” min ti awllo, thui erawh kan inbe thei lem hlei lo a, Hindi thiamin a tlin miau si loh chuan. Chutiang chuan Israel zîngah thil ṭha lo in thian fai tûr a ni. ACTS 17:29. Zak hmaisen deuh tawn tawnin ka zang fuk tan leh mek chu a kutin a hum a. Hmanah chuan chhungkaw kim takin "sem sem dam dam eibil thi thi" tiin in huphurhna awm hauh si lo hian kan awmkhawm tel tel thin a. Mizote hnênah Isua pian thu a sawi nghe nghe. Kei hi kanu kanu in mipa mi pasal pawmlai laka kanu in min hrin ani a, Unau pahnih kan ni a kanau nen hian pahran kan ni kumruk mi kanih hian ka nu hian pasal min neihsan a, chhungkhat mumal kan neihloh avangin kan chhungte tho kan kar chu hlatak ani tawh a chumi te inah chuan kanu chuan min kalsan a. Thlawhhma a zauin hna a tam si, an huphurh ngang a ni ang. Confession #2340. Lalhawia pawhin a hmanpui. a general-te an ngaih a ṭha ta lo va. 1:1 Tin, heti hi a ni a, Saula thih hnua Davida Amalek-ho rûna a lo haw a, Davida chu Ziklag khuaa ni hnih a awm hnu chuan; 1:2 heti hi ani a, a ni thum ni chuan ngai teh, mi pakhat an tanhmun ata saula hnên atangin a puante pawtthlêrin a lu-a lei kai luam hi a lo kal a; tin, Davida hnên a lo thlen chuan leia bawkkhupin chibai a bûk a. Article dang i chhiar duh chuan, "Krista Beiseina Siamtu" tihah khian i click dawn nia. Thiante chuan tihdan tur kalhmang, a lem nen hial min hrilh chiang bawk a buai lo turah ka inngai nghet bur mai a ni. Kum 2018 August thla khan Cancer a ni tih hriatchhuah a ni a, theih ang anga enkawl niin, Dec. Vawi 3 lai Pomygraph Test a paltlang tawh chungin Police te rinhlelh ber a la ni tho a. Tichuan zankhat chu msg a i chhungten salvation army officer training tur che in an duh a, i nupui atan pawh nula fel tak an hual sak nen che a inneih a, training dun tur che u in an ti tlu tih thu i sawi kha. 200(Zahni) ka a thak le ding. Anderzijds moet de security officer bij de uitrol van de interne norm zaken doen met allerlei lijn- en stafafdelingen. He humhalhna dan hi mipaten anneive leh pek lova. Peshawar Tlangval, Rev. Kum 1953-ah Belkhat (L/Cpl) a kai a. Aizawl veng pakhat a an kohhran hnarkaitu leh parawn tlingpha,mite ngaihsan leh purchaw nan a an hman ve ber fapa mal duat ka ni akancollege kalpui nula pakhat,mi in a awm ve satliah nen kan intawng a,amah chutunlai tawng tak in "Chhelo" tak ani ringawt,khuarel in a pek bak amawina dang belhchhah turin 'hnawihsen' leh 'powder' a mamawh lova,a mamawh lotih in hria niawm takin a hmai ah. Cachari hovin an ramri pel rawka an duh duhna hmun, Mizoram chhungah an ni nena kan ramri rawn kham fo an chin avangin tunlai hian kan ramri chungchang avangin boruak a sosang thar leh a, cachari ho lahin kan chiseh lakna kawng ber chu an ram lamah an dangping ve khanglang leh ta nghal a, an ei leh bar zawnna tlahniam thak khawpin NH 54 hi an ram lamah dangping reng tura ngen law law maitur. What is clearly prohibited is putting anything on the ballot paper that would identify the voter, or which contains some sort of message to the candidates. A nupui nen hian fa pakhat an nei tawh nghe nghe. Pu Thena hi kum 25 a ni a, Pi Thansiami hi kum 19 a ni thung. Previous article Canada-a Public Safety Minister Bill Blair chuan March thla a\angin Prince Harry leh a nupui Meghan te himna tura venhimna hnathawh chu an kalpui tawh dawn lo tih a sawi. Mahse, Gestapo sipaite chuan Elsa-i chu an hmaih duh. MCGN duhsak leh tanpui tu duhawm tak tak, he khawvel chhuahsan tawh an awm nual a. 2011 zan khan Branch YMA OB leh Vengchhung Kohhran hrang hrang thalai hruaitute nen Joint meeting neih a ni a, an rorel angin ni 31. * Mexico Territory ah khuan members 2106 chauh an awm a, Officers thawklai 117 leh Retire Officers 23 an awm a, employees 34 an awm bawk. Journalist since 2006. Ipa in nupui a nei a, inzomna tiin a pu hnianga hrang athak hi Hringtha an ti. Then tlawk tlawk chunga kan tlingtlak chang pawh a awm nual a ni. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian - Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. *SIPAI NUPUI* Chapter 8 ( Last ) *By Ramdinsangi Ralte* Donny-a nen kan inkarah buaina awmtawh loin chhungkua hlimtak kan dindawn emaw tihlai in, beisei lohtop tur thil a rawn thleng leh ta. English-a booklet New Economic Development Policy – Comprehensive Growth Strategy For Mizoram tih kha Mizoram Legislative Assembly-ah kumin March thla khan Budget Document zingah telhin MLA zawng zawng leh chanchinbu lam thenkhatte chu pek vek an lo ni tawh a. School Department Director leh officer dangten an tawiawm a, School thuneitute nen thiltih dan tur an sawiho nghal a ni. Pathian ram a vei teh lua vang pawh ni lovin thil tih dan phung ve renga ngaiin sawma pakhat pawh a pe thla tin thin. Bruce Willis laka a fate pathum kha Ashton nen hian an enkawl thin. December ni 25 (Krismas ni), 1871 khân sap sipai officer, Thomas Herbert Lewin (Thangliana) chu a nupui Dari leh a hote nen Belkhai atanga mêl 6 Tuikawi khuaah Krismas hman puiin an kal a. Territorial Staff Band. December 1871 khan a nupui Dari leh a hote nen Belkhai atanga mel 6 Tuikawi khuaah Krismas hman puiin ngaihnawm takin Lal Isua pian thu hi a lo sawi tawh a. He humhalhna dan hi mipaten anneive leh pek lova. Lalbiakhlira hovin hla an zir a, music track nen an uluk khawp mai. Professor te ka ngaihsan loh vang ni lo in, teh khin theih an ni lo tiin meeting naah ka sawi bawk. ZL Sunday, December 20, 2009. Thian tha tak an nei a, an thiante kaltlangin midang nen an indawr thin. Cotton (a hnua a Sir Henry) tia koh chuan, Bengal Chief Secretary a tang chuan, kan thil kalphung that zia chu a hmu a, hmar lamah thawh ve nan Rs. An mahni chauh en atana an siam pawh ni rawhse; Sex Video siam hi Dan in a phal loh a nih avangin lo leak-out palh eng ang pawh ni rawhse, a inhnamhnawih te hi Dan ang a hrem ngei ngei tur an ni. Ka nupui, Esther Lalruatpuii hnenah lawmthu ka sawi rualin ngaihdam ka dîl mawlh mawlh bawk. 2008 (Zirtawp) zan khan kum 2008 chhunga Zemabawk Branch YMA hruaitu tur thlan a ni a, he inthlannaah hian member kal an thahnemin inthlan pawh tluang taka neih a ni. Thiante u, tun hmaa ka blog hming 'LENTUPUI' kha a mawi chu ka ti viau a, mahse mimal leh vengchhung velah eng eng emaw hming a hmang an lo awm ve nual mai a, hming danglam deuh ka duh si a, ka pian leh murna hmun hming "KHANDAIH" tiin ka thlak ta mai e. Ril tak leh zau taka sawi theih a ni naa mawl têa sawi ka tum a ni. Pu Thena hi kum 25 a ni a, Pi Thansiami hi kum 19 a ni thung. He hunah hian UNODC atangin Pi Lalhlupuii Project Officer leh Pu Zaitea MSACS Project Director-te anlo kal a ni. Tin, kan District a hna sang tak thawk (a hming leh nihna thup) chuan Palak Bial MLA Pu PP Thawlla hi a hmaah in thut tir ziah a, a dik lo a ti a. Vânchhûngi Missionary tang lai nen inneiin, Rev. Zoram leh ram leh hnam hralhtu ah minister leh officer te kan puh fo lai hian an ni aia ram leh hnam hralhtu lian zawk chu Non-Mizo nupui leh pasal a neite hi an ni mai lo`ng maw? |halai leh zirlai tamtak, a biktakin hmeichhiate, Zoram pawna khawsa te pawh hian Dan anga nupui emaw pasal emaw a nei ni si. indd CMYK Bolero, Bolero Pikup, BMT etc. December 1871 khan a nupui Dari leh a hote nen Belkhai atanga mel 6 Tuikawi khuaah Krismas hman puiin ngaihnawm takin Lal Isua pian thu hi a lo sawi tawh a. Returning Officer - Pu H. Rema nupui man hi ka pain a ei avangin an inneih buatsaihna atana a ṭul apianga ṭanpui turin ka u Saichhunga nen inneih hma leh hnu ni hnih thlengin kan buaipui ve a. pdf), Text File (. Justin Jesty. Ka bula \hu ve reng ka nupui chuan a dawh thei ta ngang lo va, "Richard, ding la, Krista hmaia zahna kai ta luai mai hi han hru fai nghal rawh. It was a tiring day and after returning to Kolasib at 7 we met few important congress leaders at Kolasib and i reached home at 11 PM. Ka awmdan pawh ka hre lo, ka khum ah ka mu thlawrh a, ka tap char char anih kha. See the complete profile on LinkedIn and discover Naftali kairu’s connections and jobs at similar companies. 017-Saturday : US, Atlanta a cheng engineer kum 58 a upa James tia hriat chu a nupui Tine nen kum 36 zet innei tawh mahsela a sex doll neih $2,600 man. 5:3 Nimahsela Peteran, “Anani, Thlarau Thianghlim bum tur leh, ram man a then zep turin engati nge Setanan i thinlung a tihkhah le?. Burma Army; Mizo. Phullen Historical Society (PHS) The Phullen Historical Society began from the urging of the community in 2017 as the interest persons in the community used to discussed the need for an organization in Phullen that would preserve the records and objects related to the history of Phullen. 2016) Chhunah Chanmari, Aizawlah ka nau F. Ka tei mai mai chhungin ṭ hiante chuan master degree an lo nei fur tawh a. Kristianna hian culture hrang hrang nén inzawm dan mak deuh, sawifiah har tak a nei a. September 11. Rambuai hnuah Aizawlah awm lehin tunah Chawnpui vengah an awm. CHIEF MINISTER IN TUT LEI A HAWNG-Lachua Palian. Sap Sipai Officer, Thomas Herbert Lewin (Thangliana) chuan 25th. Journalist since 2006. Vanlalrawna, CEC Asst. Mahse a pasal chu a sual ve a, kutthlak te a ching a. Sunday School Board leh Outreach Board member zawng zawng. Tin, Lalparmawii Mission Vengthlang a mi nen kum 1992 khan an innei a ni. Kan hmangaihte nen khawi hmunah emaw inhmu turin kan intiam a, pakhat zawk tu emaw a rawn tlai anih hlauh chuan a nghaktu tan a hrehawm duh hle. 5:1 Nimahsela mi pakhat a hming Anania, a nupui Saphiri nen an awm a; Anania chuan ram a hralh a, 5:2 a nupui hriatin a man a then a zep ta a; tin, a then a rawn keng a, tirhkohte ke bulah chuan a dah a. Chu rinhlelhna chuan a hring nun a vaw chhia a. Hun kha leh chen kawppui hmu loin ka lo vakvai tawh a. A ning tawp chuan a chhuahsan a, nupuite in a awmve reng chu dik tawh bik hek suh, a tawpah an pa chu an khawlamah a haw ve ta a. NATIONAL FAMILY BENEFIT SCHEME (NFBS) : He Scheme hi IGNWPS (Hmeithai Pension) nen hian ngaih pawlh loh tur a ni. pdf), Text File (. July ni 21 khan IPS officer Pu C. 7 vel an awm. A unaupa nen chuan, thla thum chhung, ke ngatin, mel sangli aia tam, an Hindu pathian tana inserh thianghlima vak kualin, anmahni khawngaihtute chaw pek pawh hmuh loh chang neia riltam leh mi retheite hak ang kawr chhia ha chuanga vak kualin, Kashmir thleng thleng an thlen hnuah, kum 1878 khan Calcutta an thleng a. "Kum 1950 khan kan pi pute hmun hlui cheimawi leh turin Kawl sawrkar hnenah dil a ni a. An chhehvela Tuikuk awmte nen hian an inneih pawlh a, ngaihzawngah pawh Tuikuk nula ngaizawng an tam khawp mai. 1965-ah Captain, 1973-ah Major a kai a, 1976-ah Commanding Officer (C. A sat thu sawi ngam a ni lo. Pu Hlira: Pu Chanchinmawia thih chungchangah khan SKYLINK ZONET NETV ten min interview a. An customer te. He hun hian kan nunphung a sawi nghing dawn a, i rinna erawh sawinghing suh se. He hunah hian UNODC atangin Pi Lalhlupuii Project Officer leh Pu Zaitea MSACS Project Director-te anlo kal a ni. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. Self-Denial Week of Prayer: Salvation Army te'n kum tina kan kalpui thin Self-Denial (Mahni Inphat Thawhlawm) pualin September ni 26 atanga October ni 1, 2016 inkar hian Beihrual Hapta ngawrh taka kalpui mek a ni a, Self-Denial zirlai zirho thin a ni. Hma lam hun atan : Phaisen Farming Society hruaitute leh. Bible Society of India, Aizawl Auxiliary hnuaiah Group D 1 Staff hna pakhat a ruak a, rawngbawlnaa tui, kum 18-25 inkar, thiamna lama HSLC tan Bible House, Synod Conference, Mission Veng, Aizawl – 796001-ah November 31, 2017 thleng dil theih a ni e. Mahse vawiin thlengin thalaite nun a suat a, he kawng thim leh rapthlak taka luta, chhungkua leh khawtlang tibuaitu kan la awm zel hi Setana bumna nasa tak a ni tih hai chi a ni lo. Kum 2007 khan a nupui nen an in\hen a, hemi avang hian a rilru pawh a nâin a hah thei hle a. July ni 21 khan IPS officer Pu C. "Kum 1950 khan kan pi pute hmun hlui cheimawi leh turin Kawl sawrkar hnenah dil a ni a. Bazar Corps zatve vel chauh an ni. Zirlaite tan pawh World Cup hi hnawksak a ni thei bawk. Lalnunmawii w/o Johny Vanlalhruaia (L) 2. Kan chuanpui chhungkaw pakhat te erawh an tawpna kan thlenga, an awmna an pan lai ka hmuh erawh chuan an khawngaih thlak hle mai. NUPUI NEI LAI IN MIN BUM. Tichuan, Sap-ho chuan Vanhnuailiana thlanah chuan an flag an tar a, zankhat an riah hnuah, Chawnchhim a Vanhnuailiana nupui Rolianpuiite nen chuan inremna sa-ui an tan ta a ni. Inkhelh dawna tawngtai: Veng dang nen football an inkhel dawn a, tawngtai turin an ko va. Kohhran Upa ho zingah tumah rin a nei lo va, rawngbawltuteho lek phei chu indaih loh avang chauha ni ve ang lekah a ngai vek. Tunah rambuai a reh a, hmasawnna a thangchho mek nen, khawvel ram nuam ber pawl ala ni thuai ngei ang. a neih sa nen a tang kawpin a nupui Lalfanmawii nen hian puan an thui a, khawtlang an. A pa Ralkaikima kha, Khandaih 'Vanphunga khaw' kal zel, tun hnua Phullen Kohhran ni ta a Kohhran Upa hmasa ber a ni. Lalthlengliana chu nimin chawhma dar 10:45 khan Aizawl Civil Hospital-ah Kal (Kidney) nâ avangin a thi a, kum 66-a upa a ni. ISUA NEN - CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. college kan han zawh hlim hlawt chuan kan innei ta nge nge a. Then a tumin an phal si lo. Tin, Lalparmawii Mission Vengthlang a mi nen kum 1992 khan an innei a ni. NATIONAL FAMILY BENEFIT SCHEME (NFBS) : He Scheme hi IGNWPS (Hmeithai Pension) nen hian ngaih pawlh loh tur a ni. 1965-ah Captain, 1973-ah Major a kai a, 1976-ah Commanding Officer (C. *SIPAI NUPUI* Chapter 8 ( Last ) *By Ramdinsangi Ralte* Donny-a nen kan inkarah buaina awmtawh loin chhungkua hlimtak kan dindawn emaw tihlai in, beisei lohtop tur thil a rawn thleng leh ta. Inneihna vawngtu, *Licenced officer* hnenah inneih an duh thu chu an thlen ang a, Inneihna vawngtu chuan innei turte nen in rawn tlangin, inneihna tur hun leh hmun an ruat ang a, inneihna tur hriattirna chu hmun remchang laiah tar turin, kohhran kal phung pangngai angin, puanzar theih a ni bawk ang. He Blog ah hian ka lo lawm a che, He Blog hi Update mek zel a ni e. Love and Sex tih thupui hmanga lehkhabu lo ziak ve uaih tawh (unpublished) ka nih avangin sawi tur pawh ngah ka inti ve khawp mai. 2012 (Zirtawp) tlai dar 3:00 ah. Sihfa khaw luhna kawtchhuah hrang hrangah khawtual tlangvalin chhun zan zawmin ral an veng a, September ni 5, 1967 zing khawvar hmain Saitual lam kawtchhuaha ralvengte chuan vai sipai ni awm tak an awmna lam pana rawn kal an hmu a, Mizo sipai awmnaah an tlan nghal vat a, vai sipai ni awm tak Sihfa khaw pana an rawn kal thu an hrilh a. Tun thlengin a tu leh fate nen Pawlrang khuaah an awm zui ta a ni. 1965-ah Captain, 1973-ah Major a kai a, 1976-ah Commanding Officer (C. Burma Army Officer tura Qualify test pawh a vawi khat chhannaah a pass nghal bawk a ni. NEN Knowledge Services Team. Bible Society-ah ka fapa piang hlim chu Life Member ka han nih tir hmawk hmawk a. He hun hi Pi V Lalmuanpuii MCS, Champhai District Urban Development Officer chuan kaihruaiin NULM chungchanga sawifiahin ESTSO component-in a tum ber chu khawpui a cheng mirethei zawkte kut them thiamna pek a, eizawnna mumal pek hi a ni a ti a, Trainees zawng. Pu Tlangthanpara, Record Officer: Pu Tlangthanpara hi Record Officer a ni a, an thil tawn leh thil tihte record tu tur ni a ngaih a ni a, mahse engmah record tak tak an neih hriat a ni lem lo. Nilenga nula nalh tak tak hmu thin mipa chuan in lama a nupui ṭ awp hnuang chu zawi zawiin a sit tial tial thei. Serkawr bula Current in Bus a man avanga nunna chan mi 9 te Mizoram sawrkarin zangnadawmna a pek loh avanga Court-a an khinna chu a la kal zel a, hetih lai hian kum khat vel a liam hnu tunhnai khan Mizoram sawrkar chuan MADC kal tlangin heng nunna chan chhung te hnenah zangnadawm na cheng nuai khat theuh a rawn pe a, nunna chan chhungte chuan he. A ruang hi nimin khan West Phaileng-ah post-mortem a nih hnu-in an khua Champhai district-a Sesih lamah phurh nghal a ni. Pu Lalmuana hi Officer te a nih atangin a thiante ang bawkin promotion a kaichho ve zar zar a ni. Monday, May 31, 2010. 88 %) Chhang lo - 1201 (3. nen chauhva hmuh tham, hrik chi dang tisilawng or than tithu thei chi (Penicillin ang te hi natna hrik do tua an khawi a ni a, antibiotic a ni). Sai pakua a kap a, sai sawm kap ang a ni. A ning tawp chuan a chhuahsan a, nupuite in a awmve reng chu dik tawh bik hek suh, a tawpah an pa chu an khawlamah a haw ve ta a. Vanpui a chim nge ka buai zawk? Thinlung rumin a na e;. A hâl hlum dan te pawh hi a hrehawm thei ang ber tûrin a duang a tih theih àwm e. He hun hian kan nunphung a sawi nghing dawn a, i rinna erawh sawinghing suh se. Ka nupui nen he inkhawmah hian kan tel ve ngei a. 2 Harald-a man a nih lai chuan a nupui Elsa-i chuan an fanu thla sâwm mi chu a pawm mêk a. Zak hmaisen deuh tawn tawnin ka zang fuk tan leh mek chu a kutin a hum a. Mahse remchanlohna engemaw avangin (OTT) chu kal ta lovin ziaktu hna a thawk ta zawk a. Chumi hnu 1824-ah British-hovin Lal Bagyidaw hnehin Rangoon (tuna Yangon) an la a. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. ISUA NEN – CHHUNGKUA-AH (He Sermon hi Kumthar Program, New Siaha, ECM Local Church, Dt. Zoram leh ram leh hnam hralhtu ah minister leh officer te kan puh fo lai hian an ni aia ram leh hnam hralhtu lian zawk chu Non-Mizo nupui leh pasal a neite hi an ni mai lo`ng maw? |halai leh zirlai tamtak, a biktakin hmeichhiate, Zoram pawna khawsa te pawh hian Dan anga nupui emaw pasal emaw a nei ni si. Zosangliana Colney & Rev. Kohhran Upa ho zingah tumah rin a nei lo va, rawngbawltuteho lek phei chu indaih loh avang chauha ni ve ang lekah a ngai vek. A unaute nupui pasal neiin inhrang an chang zo tawh a. siem tihai le a dang dang a hin ei thahnem naw hle a , mi hnam hai thawding deuva ei sie lei hi nitakin ka hriet. James Chalmers leh Jane-i te nupa hi an in hmangaih em em a, rawngbawlnaah pawh Chalmers-a hian a tui phah hle a ni. A Lalpa hnenah a chawl ta: Hetianga lungngai lusuna a hun a hman mek lai hian Burma rama missionary thawk a fapa boral thu chuan a rawn deng leh a, a tan chuan a beidawnthlakin Pathian hnen atanga thil ropui. ICS-code: 29. London ah Metro police tan thawk chhunzawmin, specialist protection officer niin Royalty and Specialist Protection Branch ah a awma. Lalnunmawii w/o Johny Vanlalhruaia (L) 2. An tawng tamlo hlawm hle. He hunah hian UNODC atangin Pi Lalhlupuii Project Officer leh Pu Zaitea MSACS Project Director-te anlo kal a ni. Kum 1924-ah makpa hnam hrual chat zawmin, a nupui nau Ngurliani nen inneiin. IT lam thiamna ka neih loh bakah, thupui zau lutuk ka sawi thiam loh avangin, IT peng pakhat, Social media chauh thur chhuakin, chutah pawh tunlaia kan buaipui, Facebook leh WhatsApp rilrua hre chungin he thu hi ka buatsaih a ni. a general-te an ngaih a ṭha ta lo va. Laldina chuan Aizawl Superintendent of Police mawhphurhna a la tan a. Kan in\hen hnuin ka u nen an inngaizawng a, engtin nge ka tih ang. kaihthawh tumin kawngkhar an kik a; mahse, chhângtu an awm lo. Pathian leh a kohhran ngaipawimawh mi, theih ang tawk tawka Kohhran tan a thawk thin a ni. “Aaa kan tlin ngang lo a ni e, an leikan deuh hunah kan chhunzawm leh mai dawn nia” tiin kan bansan leh ta a ni. Mizote hnênah Isua pian thu a sawi nghe nghe. Chutia ka hma a thu vai chhungkaw pakhatte avang chuan ka ngaihtuahna ah chu lirhtheia chuang ho midangte nen chuan min khaikhin kual tir a, a then chu an kawr hma a an thil awrh atangin software company a thawk anni tih a hriat a, a then erawh college zirlai te, pa pakhat chuang ve pawh an vengah chuan a rawlring pha chin ni awm tak, adul ti kiar huar, tawng lung lung ching ani a, chung ho. Kum 16-30 inkar, zirlai leh dawra thawk an ni tlangpui. Swinton chu Luz Israel hnam vak vak hovin an that a. phurthak viau suh" tiin insiam pahin an infiam bawrh bawrh a, kawngka kik ri chuan kan titi kal lai chu a pawt chat a,Andy chu rang fahran hian kawngka lam a pan a, ka lo rin lawk deuh tho Nu-i chu a rawn lut a, zanin chuan Andy chu ka ta a nih theih loh zia a tichiang lehzual ta. 26 Weekly News 1-7 July, 2011 Estd. Hma lam hun atan : Phaisen Farming Society hruaitute leh. Super Class nen an danglamna chu Super class te chu inzuar lo mahse an hna thawhna dang atangin hlawh dang an nei a. ni 7, 2018 khan a na a zual avangin Nazareth Cancer Hospital-ah admit a ni a, thisen Unit 2 pek a ni. Raipuar lai ani leh nghal a, sawisakna hnu hma a awm leh awm loh ka en chhuah vek hnu ah a ruang ka lak thlak tir a. * buanga'n nupui a nei dawn e: "Lo phone tawh lo mai rawh se aw" tih atanga Zoram khawvel in kan hriat lar, Buanga kan tih tak mai, LH. 5:3 Nimahsela Peteran, "Anani, Thlarau Thianghlim bum tur leh, ram man a then zep turin engati nge Setanan i thinlung a tihkhah le?. THUZIAK :THUSAWI THIAM HITLER-A ToMZ 23 Jun 2018, 6/23/2018 11:29:00 Ka pawisa ahin a daih lo nen ka khup thuk a, dawr dangah ka lut kual ngial chungin chutiang lam bak lehkhabu dang reng ka melh thei lo. Swinton chu Luz Israel hnam vak vak hovin an that a. TKP Electric Unit, Aizawl. Nikum khan Ryan chuan rai puar teuh mai, chenna in neilova kawtthlera tei raw lai vel mai mai, heroin hmanga inchiu tum a hmu a. Ringlo mi, Pu P. Zoremthanga President, CYMA Asst. MCGN duhsak leh tanpui tu duhawm tak tak, he khawvel chhuahsan tawh an awm nual a. An chhehvela Tuikuk awmte nen hian an inneih pawlh a, ngaihzawngah pawh Tuikuk nula ngaizawng an tam khawp mai. Pu Hlira: Pu Chanchinmawia thih chungchangah khan SKYLINK ZONET NETV ten min interview a. Thurel tlangpui te. Local Council hruaitute Chairman : F Zosanga Vice Chairman : H Lalramhluna. Inneihna vawngtu, *Licenced officer* hnenah inneih an duh thu chu an thlen ang a, Inneihna vawngtu chuan innei turte nen in rawn tlangin, inneihna tur hun leh hmun an ruat ang a, inneihna tur hriattirna chu hmun remchang laiah tar turin, kohhran kal phung pangngai angin, puanzar theih a ni bawk ang. Previous article Canada-a Public Safety Minister Bill Blair chuan March thla a\angin Prince Harry leh a nupui Meghan te himna tura venhimna hnathawh chu an kalpui tawh dawn lo tih a sawi. Pu Lalmuana hi Officer te a nih atangin a thiante ang bawkin promotion a kaichho ve zar zar a ni. ¤SIPAI NUPUI¤ 1 COPY PASTE DUHTE TAN HRIATTUR LEH ZAWM NGEI NGEI TUR 1. 30, October 1970 khan Biaksailovi nen an innei a. Laldingliana Director School Education, Pu Lalhmunsanga Hnamte Director LESDE te leh Education Dept officer thenkhatten an tawiawm a. Demi Moore hi nikum November thla khan a pasal Ashton Kutcher nen an in then a, a rilru na hle a, hemi vang hian a hna thawh lamah a tuan deuh ni ngei tur ani. Vailen vawi hnihna hi a hmasa aiin an rawn thawkrip hle mai a, sipai ringawt pawh 7366 lai an ni a, an chetdan pawh a rawva zawk a, khua pawh engemawzat an hal leh a, Mizo te chunga rorel tum an nih kan pi pu te khan la hre mah suhsela, an chet dan hian Mizo te thin a tiur hle mai a, hmun engemawzatah mizo te nen an inkap leh a ni. Ama sawi dawn takin hemi lehkhabu hi, "Critical Writing hlang" a ni. Kan police officer, DC leh NGO hrang hrang kan buai tehlul nen, Tuirial tuikhuah tihtawp ai khan a \ha zawk tur a nia. Minister chu Aizawl leh Champhaia officer lian tak takte'n an ṭawiawm a. Ka lei taksa lei mai a nih hnu leh ka hringnun a hrin zawh tawh loh hnu, ka sakhmelah hmel hmuh tlak a awm tawh loh hnu leh ka sakruang pawh ruang mai a chan hnuah pawh helai hmunah hian ka hringnun hrin lai nun dawrawm te te ka khawn khawm ka dah that ve te hi lo haichhuak la, lo ching phar la, lo thingfai la. Kum 1922-a Pastor atana an nemngheh atangin 1954 thlenga thawkin a pension a. Dance Wing, Drama Wing leh Music Wing-ah te hian Instructor te awm hrang thliahin, Senior Instructor 1-in a khaikhawm (enkawl ho) a ni. 1952 kum chun nupui ki nei nawk a, a rihming chu Hnilliani a pa Renga a nu Tinkungi Hlangsasuan ve anchang. A pasal Ashton nen hian an September 24, 2005 khan inneiin an inneih lai hian Demi hi kum 42 niin Ashton hi kum 27 ani. A lehkhabu thar “Laisuih bu hnihna” hi min pe ta a, ka lawm hle mai. Man theih ve ve an ni. Ipa in nupui a nei a, inzomna tiin a pu hnianga hrang athak hi Hringtha an ti. Finance Officers : Rev. Confession #2340. A pu homin a thei tawkin a loi inrei/inhlut ve le ding. Mahse vawiin thlengin thalaite nun a suat a, he kawng thim leh rapthlak taka luta, chhungkua leh khawtlang tibuaitu kan la awm zel hi Setana bumna nasa tak a ni tih hai chi a ni lo. A thawhpui THQ staff leh employee zawng zawng. pdf), Text File (. Wonmen's Ministries a bikin nupui/pasal "Hna bîk enkawl tûra mi pasarih an ruat vang hian kohhranah malsawmna nasa tak a thleng a. Returning Officer - Pu J. Samdala chuan, 'Taihmâk leh chak ka duh ber e' a ti a. An mahni chauh en atana an siam pawh ni rawhse; Sex Video siam hi Dan in a phal loh a nih avangin lo leak-out palh eng ang pawh ni rawhse, a inhnamhnawih te hi Dan ang a hrem ngei ngei tur an ni. Lalchhuanmawii Lunglei Ramthar leh K. DIKTAWN 2012, MARCH (VAU THLA) 19 Q Mipa ka ni a, hmangaih deuh mai ka nei a. Tunlaia kan chin tak em em joint reception hi a bul ṭantu an ni hialin ka ring. THALAI ENTU - 08. A unaupa nen chuan, thla thum chhung, ke ngatin, mel sangli aia tam, an Hindu pathian tana inserh thianghlima vak kualin, anmahni khawngaihtute chaw pek pawh hmuh loh chang neia riltam leh mi retheite hak ang kawr chhia ha chuanga vak kualin, Kashmir thleng thleng an thlen hnuah, kum 1878 khan Calcutta an thleng a. Minute 25 bathro. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. Kum 1958-ah sipai ziaktu bel thum (Sgt. (Pu Lalthanhawla, Mizoram Chief Minister chuan, Champhai kum 100 tlin lawmna Souvenir-ah Gen. MSSU Exam Vawiin hi Naupang Sunday School Exam ni a ni a, Nu leh pa te kan fate Exam tir theuh turin kan in ngen a ni. Hun a liam a, thla liamin kum a vei a, Kei pawh hna dang zawngin sipai nun ka kalsan a, Nuni pawh a pasal Civil Officer nen hmun dangah insawnin fâ an nei tawh a. nen chauhva hmuh tham, hrik chi dang tisilawng or than tithu thei chi (Penicillin ang te hi natna hrik do tua an khawi a ni a, antibiotic a ni). Tun hma zawnga ka thu thua awm thin ka nupui kha kan chhungkaw ‘hotunu’ a ni ta a. Kum 1959 vek hian Burma Army Commission Officer (2 nd /Lt. Tichuan suangtuahna in thlarau khawvel i lo thleng ang a, nunna thing daihlim. The decision on whether a paper containing another marking is valid or spoilt will lie with the returning officers in the 650 constituencies being contested around the UK on 6 May. Sipai lama inzirna hmun pawimawh tak a ni a, Burma rampum huapa kan neih chhun Defence Service Academy leh Officer Training School awmna hmun a nih vang pawh hian a hming thang lehzual. Zawhna eng emaw pawh. Tiau thlangah pawh khua 12 an din. Serchhip 30th Nov. Dinglam sira thawmhnaw var thu far khi beram lema changte an ni e. A nu leh pate lawm lutuk chuan he mi ni la la hian Ramhuai ina a man a-u leh nau te nen Baptisma an chang ve nghal nghe nghe a ni. A nupui faunau te hi HIV hrik lakah an him vek a ni! A PLHIV pui te chu chawmhlawm ni lo tur leh mahni kea din tum tlat turin a chah a. S a story te hi Whatsapp facebook group chanchinbu etc. Tin, kan District a hna sang tak thawk (a hming leh nihna thup) chuan Palak Bial MLA Pu PP Thawlla hi a hmaah in thut tir ziah a, a dik lo a ti a. Shakespeare (Tarmita) khan tlang a chantir a, Mamte khuaah khua a din dawn a, Lakher lalte nen inremna sawipui turin Lakher khaw pathumah a zin a. Ral pui beih takin min lo bei ani. Health Minister Press Conference Kimchang, March 25, 2020 (10:00 am) Health Minister Dr R Lalthangliana chuan vawiin chawhma dar 10 khan Press conference koh. April 13,1917-ah Ngurchhuani nen an innei a. Hnam dang hual vel kara an awm chunga khutianga a hlanga an awm thei hi an fakawm khawp mai. Confession #2340. nen chauhva hmuh tham, hrik chi dang tisilawng or than tithu thei chi (Penicillin ang te hi natna hrik do tua an khawi a ni a, antibiotic a ni). A ni King Edward-a lah a nupui thar nen chuan England. Mahse mi zawng zawngin 'Elizabeth' tiin min ko thin. Lalchhunawma. Pu Ingty-a Garo thin khan a tuar ta lo a ni ang chu " I am Sanctioning Officer, I sanctioned" tih pahin dawhkan a chum dum mai a ni awm a sin, hneh ve riap riap tak leh a thusawi tawh chu, hlen ngei tum tlat chi a nih a nemnghehna a ni awm e. A fanu (Jatly Kangmeiza), Meitei nun nen an hrin, an fa neihchhun Mary Winchester kum 5 mi vel chu an man a, an ram LUZ Hills-ah an paw haw ta a ni. A tukah khua a var a, Attila hmel reng a lang ta lo va, chhunlai thlengin an nghâk a. Previous article Canada-a Public Safety Minister Bill Blair chuan March thla a\angin Prince Harry leh a nupui Meghan te himna tura venhimna hnathawh chu an kalpui tawh dawn lo tih a sawi. Rambuai hnuah Aizawlah awm lehin tunah Chawnpui vengah an awm. This banner text can have markup. Dek Party hun lai khan tlangval a la ni a, a nupui Pi Tanveli nen hian Luangpawnah an innei a. Nikum khan Ryan chuan rai puar teuh mai, chenna in neilova kawtthlera tei raw lai vel mai mai, heroin hmanga inchiu tum a hmu a. An nu leh pate pawhin kan Officer te an hnaihin kawng hrang hrangah an theih angin an pui thin tih hriat chuan kan hnathawh a thlawn dawn lo tih a ti lang. Ani chuan naute nen, In chhung tihfel nen, eirawngbawl nen, tih tur a ngah thin em avangin kei, ‘engmah ti lo’ kha chuan sawi ve tur hi ka nei ngai lova. An chhehvela Tuikuk awmte nen hian an inneih pawlh a, ngaihzawngah pawh Tuikuk nula ngaizawng an tam khawp mai. 5:3 Nimahsela Peteran, “Anani, Thlarau Thianghlim bum tur leh, ram man a then zep turin engati nge Setanan i thinlung a tihkhah le?. Hei hian Loch a nen a kan thawh dun theih phah a, hna pawh kan thawk tha hle a. Chamliana, CEC Recording Secretary - Dr. Fa 3 an nei mek a. Kum 1947-ah A. Kawngkasula mak - Mipa in a nupui thlak nan hmeichhe dang a lakluh chuan - man zawng zawng a pek kim vek bakah, kum khat chhunga an thawhchhuah kha an insem vek ang. Hei hian Loch a nen a kan thawh dun theih phah a, hna pawh kan thawk tha hle a. Lungdarah zirtir hna a thawk leh a, chu pawh rei lo teah bansanin Aizawlah a pem luta a nupui fanaute nen Kulikawn vengah a boral ni thlengin an inbengbel ta a ni. Inkhelh dawna tawngtai: Veng dang nen football an inkhel dawn a, tawngtai turin an ko va. Lalzirliana hi Pu L. A dam lain a pu lakah Hringtha a loi thak no chun a ruak hma talah a pek ding. Ka duat ngawt ang (kei zawng ka thaibawih dawn anih hi!!): Ka duat lutuk tur hi a hrehawm zawk. An lo fel phian a, an rual a kal ve a rem thu min rawn hrilh ve a, ka nel zawng an ni lo bawk nen, phur lemlo takin ka zui thla ve rawih a,an lo fel phian. See the complete profile on LinkedIn and discover Jenny’s connections and jobs at similar companies. Great Britain-nen Kawl lal-te chu 1795-ah Arakan leh Chittagong-ah an indo va. Naupangte mah ni se, an tih theih tawk tih chu an tih turah an ngai hmak mai a ni. Țhenkhatin comment naah i nupui chu țhen mai la, lo ti tawk pawh an awm. nen chauhva hmuh tham, hrik chi dang tisilawng or than tithu thei chi (Penicillin ang te hi natna hrik do tua an khawi a ni a, antibiotic a ni). Chuvangin,eitur kan taksaa lut chu kanhriatchian a, ei dan tur leh eichin tawk kan hriat a, insumngai kan insum bawk chuandam nana damdawi mum chauhhmang lovin damdawi ei ngaimang lovin kan awm thei dawna lo ni. A sat thu sawi ngam a ni lo. Mahnin nupui nei te te a, Nupui nei suh han. Calcutta Airport chhuatah kapu nupui leh thrian leh ka unaupa nen Mizoram House lam tibuai lovin kan meng-mu-tlaivar Pathianah leh kan Vai Thra kan tawn kan lawm zia sawi zelin Jan 26 1986 khan Aizawlah kan in vui liam ta. A pu homin a thei tawkin a loi inrei/inhlut ve le ding. He hun hi Lal Isua nen i hmachhawn loh chuan rah tha lo a chhuah thei a ni. KUM 2008 ZEMABAWK BRANCH YMA HRUAITU THLAN A NI. 2,000/- a sanction a. KRISTIAN MARTAR TE Mi pakhat Galerius-a an tih chuan Kristian te chu a haw hle a, a man khâwm a, nasa takin a sawisa ṭhin. Simon hian 2004 atanga 2008 chhung khan stylist Clary Fisher nen an innei bawk. I fate chuan an tar thlengin, nang, an nu hi an mamawh dawn che asin! Ram leh khawtlang tana i thawh theih ropui tak chu, kan ram enkawl thei khawpa fa tha nei thei turin, i pasal fanaute tân, NU ni ang che. Chumi tur chuan an hrisel a ngaih thu leh an tana hriselna ban theih awm chhun chu ART a nih thu uar takin a sawi bawk. Kum 1958-ah sipai ziaktu bel thum (Sgt. Kum 1947-ah A. Heart Touching. 84 vel a awm a, mihring nuai 13. THE OFFICER WIFE EPISODE 2 BY: NUNUI FRANKY HMAR Paula, hming common lo tak a nei bawk nen. Pu Haungura (L) fapa a ni a, Dek Party hun lai hian nupui a nei tawh a, a nupui chu Pi Thandailovi a ni. Professor te ka ngaihsan loh vang ni lo in, teh khin theih an ni lo tiin meeting naah ka sawi bawk. Tichuan, "Car" nen an pathum chuan an chhuaka zu dawrah zu an in pui. Boruak lah a zo dai nuam em em. natna hrik emaw, taksa murin emawa mahni inven nana tuihnang a chhuah hi. Kum 1966 Ramtuk thla zanlai atangin Pu Laldenga leh a thuihruai MNF te chuan Mizoram zalenna puangin ralthuam nen chet an thawh ta thut mai a. Minute 25 bathroom a ka awmhnu chuan ka duhtawk ta a, Nula inbualah chuan a rei pawl ka ni. ZL Sunday, December 20, 2009. Mak - Hmeichhe hmingchhiatna a ngaih a ni, Mipa in a nupui maka a then duh chuan, a man bat zawng zawng nen a pe vek tur a ni. Rambuai hnuah Pawlrângah a pêm a, Kohhran tân mi \angkai tak niin, Kohhran Upa a ni zui ta a. web; books; video; audio; software; images; Toggle navigation. TERRITORIAL JOTTING FIRST WEEK OF OCTOBER 2016. Fa hi hmeichhia hlir 6 a nei a, tu 1 a nei bawk. Hmakhawsang atang tawhin Chin Hills ah ram an nei a, Lentlang leh Tiau inkarah khua 58 an lo din a ni. A unaute nupui pasal neiin inhrang an chang zo tawh a. " Dr Sow Pittra chuan a lehkhabu ziak "History of Karen and its Neighbours" tih a ziakah chuan hetiang hian a ziak: "Ka ngaihtuah ka ngaihtuah hian, Karen te, Kachin te, Siam te, Outchin te, Chin. Upa Lalrema hian kum 1946 February ni 22 (Zirtawpni) khan nupui neiin, Pi Thanzami nen an innei a. Thuhma: Chanmari West Bial K Ṭ P-in tunlai ṭ halaite nun nghawng nasa tak thila inzirtirna hun an buatsaihah IT lam thil sawi turin min sawm a. Thuhmahruai Keini Zofate hi kan inneih hian a chhan bulpui ber anga lang chu kan induh vang,kan inngainat vang leh hmangaih vang niberin a langa, heng induhna, inngainatna leh hmangaihna a lo chhuahna chhan hi a inang lo thluah thei a; a hunlai milin a danglam zel ve thei tho bawk awm e. kaihthawh tumin kawngkhar an kik a; mahse, chhângtu an awm lo. Tin, kan District a hna sang tak thawk (a hming leh nihna thup) chuan Palak Bial MLA Pu PP Thawlla hi a hmaah in thut tir ziah a, a dik lo a ti a. political thriller tv show thar turu tak chu Hun engngemawchen ral rama a nun a hman hnuah, David Butt chu a ram, England lamah a let leha. Officer zawng zawng. ## New Skylinks Vision leh Saiha District Gamers Association te buatsaiha FIFA 2008 Computer Games Competition chu NSV Studio ah kheh chho mekzel a ni a. An hna ber chu an in atanga mel 2 zet a hla a school pakhat a tuktin a mei va chhem chu a ni a. SKILLS TRAINING NEI : Nimin khan UD&PA Dept NULM Cell buatsaihin Skills Training atana tlingte sensitization Programme neih a ni. Beihrual Hapta chhung hian Corps tam zawkte chuan bial-ah inthenin mimal inah. Ani chuan naute nen, In chhung tihfel nen, eirawngbawl nen, tih tur a ngah thin em avangin kei, ‘engmah ti lo’ kha chuan sawi ve tur hi ka nei ngai lova. Zanin hian an nupain a nupui Rebecca-i nen an lo tel ve a ni. mihringfin na hian a phakloh chin hi a lo awm ve a keiphei chu mawl lai riau hi ka nei thin a miram ah te kan han awm ve hriatloh apui hi a tam angreng phian a tawng han hriat vak loh phei chuan mimawl leh bengngawng nih ka hlawh fo thin a,bazar emaw khawilo kal na ah emaw han bia ila tawng an lo thiam vek loh phei chuan kan duh pawh kanhlawhtling theilo thin a. Khualkhua atanga lo kal zawng zawng. 1964-a Clas IV-a Roll number 21 hian, kum 2000 hnu lama a fapa nupui neih dawnah, Roll number 6 hi palaiah min la tir ang tih hi, 1964-a min zirtirtu Pu Lianzama te, Pu Hmuaka te leh Pi Liansiami te nen khan, kan hre tak si lova. Swinton chu Luz Israel hnam vak vak hovin an that a. Tluanga (L) leh Pi Zaithanchhungi (L) te fa niin 11th December, 1961 khan a piang a, tunah hian a nupui leh fa 2 nen Luangmual, Aizawl-ah an cheng mek a ni. Thuhma: Chanmari West Bial K Ṭ P-in tunlai ṭ halaite nun nghawng nasa tak thila inzirtirna hun an buatsaihah IT lam thil sawi turin min sawm a. Dânah chuan i nupui chunga kut i thlak kha Governor/Chief Minister nupui chunga kut i thlak nen a pawi dan a inang vek. An man pawh a to khawp mai. CHIEF MINISTER IN TUT LEI A HAWNG-Lachua Palian. A ni taka an tlangram a cham nuam a, an tupuikam lah tiaupho nuam em em an ni bawk si. Rau vak tum kha a ngai lo. Kei pawh chuan ka thawh awm tawk hna zawn ve a, a remchan dana zira zir zawm zelna ngaihtuah ve mai ṭ hain ka hre ta a. Tun "Inrinni 27 November , 2010" hian Branch Day pualin Presbyterian Hospital Durtlang tan Kohhran Hall ah Thisen pek (Blood Donation Camp) run pui neih a ni dawna, hetah hian Branch chuan K|P member. Then tlawk tlawk chunga kan tlingtlak chang pawh a awm nual a ni. KA PA HRAWN NEN true story ***** Inbox ațanga ka dawn ka edit hmanlo hman hunah ka edit ang. ani nen hian fa 11 an nei a. Vanpui a chim nge ka buai zawk? Thinlung rumin a na e;. Kum 1966 Ramtuk thla zanlai atangin Pu Laldenga leh a thuihruai MNF te chuan Mizoram zalenna puangin ralthuam nen chet an thawh ta thut mai a. Sumdawng chuan mak ti tak hian a thusawi lai chu a lo pawt chat a. A nupui a hlimpui em em \hin, fa duhawm tak tak hrin saktu, a hming a lam fo \hinin a boral san meuh chuan a tuarna hle ang tih a rin theih, Chutianga a nupui a sunna hla ah pawh hian - Lei taksa chu boral mahse thlarau taksa a a lenpui tur te chu mitthla nghalin, chu ngei chu hmuh a chak thu hetiang hian a han puang chhuak leh a. Returning Officer - Pu H. Kum 1947-ah A. 200(Zahni) ka a thak le ding. Lungdarah zirtir hna a thawk leh a, chu pawh rei lo teah bansanin Aizawlah a pem luta a nupui fanaute nen Kulikawn vengah a boral ni thlengin an inbengbel ta a ni. Dr HS Luaia hi tunah hian kum 102 mi niin Serkawnah a tu leh fate nen an cheng mek a, tar chak lo tak ni tawh mah sela mit lawngin lehkha erawh a la chhiar thei. Lalchhuanmawii Lunglei Ramthar leh K. Tuna Officer thar turte zingah hian nupa tuak hnih an awma, mipa Single 4-leh hmeichhia single 6 an awm bawk a ni; tin, Officer atana nemngheh an nih hnu hian, nupui/pasal nei zui nghal mai tur an awm dawna, mipa pakhat chu Officer, (hmeichhia) Corps-a lo thawk tawh nen an innei anga, hmeichhia pakhat pawh Corps a lo thawk tawh Officer nen an. A nupui leh a chhungte fuihna avangin, hawng chhuak lovin, a zirlai chu 1957 kumah zir zovin Second class-ah a passed. Kristianna hian culture hrang hrang nén inzawm dan mak deuh, sawifiah har tak a nei a. Sri Lanka a kan awm hlima kan Chona 3-na An local tawng ka. Sihfa khaw luhna kawtchhuah hrang hrangah khawtual tlangvalin chhun zan zawmin ral an veng a, September ni 5, 1967 zing khawvar hmain Saitual lam kawtchhuaha ralvengte chuan vai sipai ni awm tak an awmna lam pana rawn kal an hmu a, Mizo sipai awmnaah an tlan nghal vat a, vai sipai ni awm tak Sihfa khaw pana an rawn kal thu an hrilh a. G Pastor-ah ` 60/- hlawh tura lak a ni a; rei a thawh hmain a bang leh ta a. Mahse remchanlohna engemaw avangin (OTT) chu kal ta lovin ziaktu hna a thawk ta zawk a. Ka la hmangaih tho si a. Beihrual Hapta chhung hian Corps tam zawkte chuan bial-ah inthenin mimal inah. Salem 21 st November, 2010:- Kum 2010 Branch Committee-in a lo pawm tawh Salem Veng Branch K|P din champha ' Branch Day " hman ve nise tih a a lo rel tawh chu a tak ram a chang dawn ta. He Blog ah hian ka lo lawm a che, He Blog hi Update mek zel a ni e. Engtikahmah ka kham ngai lo ang che tih pah chuan a huat deuh thin angin Duat Min lo hmuam la kan ti zauh a. mipuite hlut ahlawh hle. Ka nupui an nih mai beisei a ka lo mitmei tawh ringawt pawh za tam an liam ta.
j1amj6ezty6zn, 5jtv8c4kw087, bpscpa6p0lk9hle, 88xa8xsvdn1, 5cdwe22myxg1n0, sluvsluvn5yr7cr, edd4wv616wb6xs, 5uo7jdx9w12bw, b2u7nrfi1b, g0ezz8gnbzk9i, u28m86rrhl70j, sb6c63fcxdq3bt, hjv8htjgoc2, 9msf6v8lk0mvy, uio6xjaop96v5, q6iq538azbn0q6, llkhzbbffitovnn, hqqj56hub726xm, luezvxtr497vbp, iwjlr5nqjlw, 6cb9ndjgn9y5xsp, 5v2lktpx5vjp8s, k0qjmcjkuh6, zi2uftdtfjel, sjw31l26s7, mig7ojfp8qc